Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Ці вареники можна приготувати за 20 хвилин: дивовижно легкий рецепт

Ці вареники можна приготувати за 20 хвилин: дивовижно легкий рецепт

Ці вареники можна приготувати за 20 хвилин: дивовижно легкий рецепт

Наближається Масниця, а це означає, що споживання вареників зросте в рази. Це одна з улюблених страв для українців.

На цей раз ми розповімо не традиційний рецепт вареників, а як приготувати швидкі. Дехто ще називає їх «ліниві вареники». Багато інгредієнтів не потрібно, а для приготування знадобиться приблизно 20 хвилин.

ВІДЕО ДНЯ

Головний інгредієнт ледачих вареників — це сир. Замішуючи тісто, стежте, щоб залишалися дрібні сирні крупинки, адже вони додають страві ніжної текстури. Не варто додавати занадто багато борошна, адже надмірна кількість зробить вареники схожими на варене тісто.

Читайте також:
Ліниві вареники по-новому: готуємо не солодкі, а солоні та з картоплею
Реклама

Готувати будемо з таких продуктів:

  • сиру кисломолочного (чим жирніший, тим краще) — 200 грамів,
  • одного курячого яйця,
  • 2 столових ложок цукру,
  • 2 столових ложок борошна (при високій вологості сиру використовуйте до 4 столових ложок),
  • ванільного цукру — половина чайної ложки,
  • трішки солі.
Реклама

Як приготувати ліниві вареники з сиром

  1. Помістіть сир у глибоку миску та ретельно розімніть виделкою або ложкою.
  2. Додайте яйце, цукор, ванільний цукор та сіль. Гарно перемішайте. Поступово вводьте просіяне борошно. Тісто повинно вийти м’яким, вологим і трохи липким — це гарантує ніжність вареників.
  3. Поділіть тісто на 3-4 частини. Кожну розкачайте в ковбаску діаметром близько 2 см. Наріжте на шматочки довжиною приблизно 3 см. Обваляйте їх у борошні та злегка притисніть пальцями.
  4. Доведіть воду у великій каструлі до кипіння та обережно викладіть ліниві вареники. Відразу перемішайте ложкою, щоб вони не прилипли до дна. Після спливання вареників готуйте ще 3-4 хвилини.
  5. Готові вареники дістаньте шумівкою, подавайте гарячими, заправивши вершковим маслом чи сметаною.

Раніше ми публікували рецепт, як за 15 хвилин приготувати рулет з лаваша.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно