Як вибрати редиску і що робити, щоб уникнути отруєнь

Разом із приходом весни починається сезон ранніх овочів та зелені. Наприклад, капусти, редиски, огірків, зеленої цибулі тощо. Але деякі ранні овочі вбирають в себе нітрати і бувають випадки отруєнь.
Тому розповімо, як вибрати редиску, аби вона була смачною та хрускою, а також що треба зробити, аби не отруїтись.
ВІДЕО ДНЯЗагалом редиска містить цілий ряд вітамінів групи А, В та С, а також чимало мікроелементів, серед яких кальцій, фосфор, магній, калій тощо. Тому вживати цей овоч корисно. До того ж, він дуже смачний. Зазвичай із редиски роблять салати, закуски, різноманітні брускети.
Але важливо вміти вибрати редиску, щоб вона була свіжою. Для цього варто дотримуватись кількох простих рекомендацій. Насамперед на ринку чи в магазині слід обирати гладкі, тверді коренеплони, які не проминаються під натиском пальців.
РекламаЯкщо на редисці є чорні цятки, то це перша ознака того, що овоч потрохи починає гнити. Бадилля не має бути зів’ялим, краще обирати редиску із свіжим зеленим листям. Розмір редиски також важливий. Якщо овоч виростили у природних умовах, то така редиска не має перевищувати 4 см в діаметрі. Якщо ж коренеплоди значно більші, то це тривожний знак.
РекламаРанні овочі: що робити, щоб уникнути отруєнь
Перед тим, як готувати із редиски смачний салат або ж закуску, її треба обробити, аби позбутися або ж зменшити кількість нітратів. Для цього слід замочити редиску у холодній воді на 20-30 хвилин. Зберігати цей овоч можна в холодильнику до 7 днів.
Однак варто пам’ятати, що вживати ранні овочі та зелень треба дозовано. Особливо дітям, літнім людям та тим, хто має проблеми зі шлунком.
Нагадаємо, раніше видання писало про фрукт, який шкідливий для шлунка та зубів.