Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 600+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Консервовану квасолю не всім радять купувати: кому не варто її їсти

Консервовану квасолю не всім радять купувати: кому не варто її їсти

Консервовану квасолю не всім радять купувати: кому не варто її їсти

Українці у період посту доволі часто купують консервовану квасолю. Що відомо про цей продукт, яка користь і шкода від нього.

Не тільки через смак, а й швидкість приготування її так полюбляють українці. Відкрив банку, нарізав цибулі, наприклад, і все — вона готова до споживання. Розберімося, які плюси й мінуси має консервована квасоля та кому її слід уникати.

ВІДЕО ДНЯ

Головна користь — джерело білка. Квасоля — одна з найкращих рослинних альтернатив м’ясу. Вона багата на рослинний білок, що робить її ідеальним продуктом для вегетаріанців, спортсменів і всіх, хто хоче зміцнити м’язи.

Читайте також:
Зверніть увагу на етикетку: які консерви не рекомендують купувати
Реклама

Вона має багато клітковини. Це сприяє травленню та допомагає позбутися токсинів.

Квасоля містить залізо, магній, калій, вітаміни групи B та інші речовини, які підтримують роботу серця, нервової системи та імунітету.

Реклама

Але не все так позитивно. Консервована квасоля має і свої мінуси. І головний — високий вміст солі. Багато виробників додають у консерви значну кількість солі та консервантів, що може негативно вплинути на тиск і роботу нирок.

Через велику кількість клітковини та певні складні вуглеводи квасоля може викликати підвищене газоутворення та дискомфорт у животі.

А ще у деяких консервованих продуктах можуть бути шкідливі речовини, наприклад, підсилювачі смаку або стабілізатори, які не приносять користі організму.

Реклама

Кому не можна їсти консервовану квасолю

Є категорії людей, яким краще або зовсім відмовитися від консервованої квасолі, або обмежити її споживання:

  • людям із хворобами шлунково-кишкового тракту,
  • тим, хто має проблеми з нирками — через велику кількість білка та солі квасоля створює додаткове навантаження на нирки,
  • людям із подагрою — через високий вміст пуринів консервована квасоля може сприяти підвищенню рівня сечової кислоти.

Перед цим видання розповідало про користь консервів для літніх людей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно