Консервовану квасолю не всім радять купувати: кому не варто її їсти

Українці у період посту доволі часто купують консервовану квасолю. Що відомо про цей продукт, яка користь і шкода від нього.
Не тільки через смак, а й швидкість приготування її так полюбляють українці. Відкрив банку, нарізав цибулі, наприклад, і все — вона готова до споживання. Розберімося, які плюси й мінуси має консервована квасоля та кому її слід уникати.
ВІДЕО ДНЯГоловна користь — джерело білка. Квасоля — одна з найкращих рослинних альтернатив м’ясу. Вона багата на рослинний білок, що робить її ідеальним продуктом для вегетаріанців, спортсменів і всіх, хто хоче зміцнити м’язи.
РекламаВона має багато клітковини. Це сприяє травленню та допомагає позбутися токсинів.
Квасоля містить залізо, магній, калій, вітаміни групи B та інші речовини, які підтримують роботу серця, нервової системи та імунітету.
РекламаАле не все так позитивно. Консервована квасоля має і свої мінуси. І головний — високий вміст солі. Багато виробників додають у консерви значну кількість солі та консервантів, що може негативно вплинути на тиск і роботу нирок.
Через велику кількість клітковини та певні складні вуглеводи квасоля може викликати підвищене газоутворення та дискомфорт у животі.
А ще у деяких консервованих продуктах можуть бути шкідливі речовини, наприклад, підсилювачі смаку або стабілізатори, які не приносять користі організму.
РекламаКому не можна їсти консервовану квасолю
Є категорії людей, яким краще або зовсім відмовитися від консервованої квасолі, або обмежити її споживання:
- людям із хворобами шлунково-кишкового тракту,
- тим, хто має проблеми з нирками — через велику кількість білка та солі квасоля створює додаткове навантаження на нирки,
- людям із подагрою — через високий вміст пуринів консервована квасоля може сприяти підвищенню рівня сечової кислоти.
Перед цим видання розповідало про користь консервів для літніх людей.