Як легко почистити чавунну сковорідку за допомогою солі: лайфхак для господинь

Чавунна сковорідка знайдеться чи не на кожній кухні, адже вона може прослужити не одне десятиліття. Щоправда, лише за умови належного догляду.
Саме правильне очищення забезпечить збереження захисного шару, який створює природну антипригарну поверхню. Тому опублікуємо кілька порад, які допоможуть зберегти таку пательню у чудовому стані впродовж років.
ВІДЕО ДНЯПравильний спосіб чищення впливає на стійкість покриття і на те, скільки років така сковорідка зможе вам прослужити. Не потрібно купувати дорогі миючі засоби, достатньо мати всього кілька простих засобів під рукою.
РекламаДля того, щоб почистити чавунну сковорідку, вам знадобляться груба сіль, м’якенька неабразивна губка і паперовий рушник.
Спочатку пательню треба добре помити гарячою водою, використовуючи м’яку губку. При цьому не слід використовувати агресивні миючі засоби, бо вони лише зіпсують захисний шар сковорідки.
РекламаДля того, аби прибрати з пательні залишки їжі, треба використати суміш солі і гарячої води. Цю суміш потрібно нанести на поверхню чавунної сковорідки і легко потерти. А далі ретельно вимити гарячою водою.
Після цього сковорідку треба добре витерти паперовим рушником, аби вона була суха. Це допоможе прибрати зайву вологу, яка лише сприяє утворенню іржі.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, що робити зі старою консервацією, яка залишилась після зими.