Пісні булочки: простий рецепт без молока і яєць

Ароматні та пишні булочки добре смакують до чаю і їх дають дітям. Читайте, як зробити пісні булочки вдома з простих інгредієнтів.
Під час Великого посту більшість страв не можна вживати. Українці відмовляються на сім тижнів від м’ясних, молочних, а у деяких випадках і рибних продуктів. Попри це, інколи хочеться з’їсти щось смачне, особливо із солодкого.
ВІДЕО ДНЯУ випадку, якщо ви хочете зробити булочки для всієї сім’ї, то є простий рецепт без додавання молока та яєць. Їх легко зробити і не потрібно витрачати на це багато часу.
Рецепт пісних булочок
Для пишних та рум’яних булочок вам потрібно підготувати глибоку миску та додати у неї:
- 300 мл теплої води,
- 70 г цурку,
- 1 чайну ложку солі,
- 7 г сухих дріжджів.
Добре перемішайте все, щоб не було грудочок, а потім додайте 90 мл олії та 600 г просіяного борошна. Замішайте тісто, накрийте його харчовою плівкою та залишіть у теплому місці на 1,5 години.
Коли тісто підніметься, зніміть харчову плівку та розділіть його на 12 частин, формуючи кульки з кожної. Далі знову накрийте плівкою ці кульки та залиште їх на 10 хвилин.
З кожної кульки сформуйте булочку — це може бути кругла чи плетена булка. Далі викладіть їх на деко з пергаментом і залиште на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте булочки 20 хвилин.
РекламаДля сиропу візьміть 2 столові ложки гарячої води та додайте 1 столову ложку цукру, все ретельно перемішайте. Готові булочки змастіть сиропом і вони готові до вживання.
Також видання публікувало рецепт пісного печива до чаю, яке можна зробити за 15 хвилин.