Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 600+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Пісні булочки: простий рецепт без молока і яєць

Рецепт пісних булочок

Ароматні та пишні булочки добре смакують до чаю і їх дають дітям. Читайте, як зробити пісні булочки вдома з простих інгредієнтів.

Під час Великого посту більшість страв не можна вживати. Українці відмовляються на сім тижнів від м’ясних, молочних, а у деяких випадках і рибних продуктів. Попри це, інколи хочеться з’їсти щось смачне, особливо із солодкого.

ВІДЕО ДНЯ

У випадку, якщо ви хочете зробити булочки для всієї сім’ї, то є простий рецепт без додавання молока та яєць. Їх легко зробити і не потрібно витрачати на це багато часу.

Читайте також:
Рецепт шоколадного торта без молока та яєць: пісний десерт
Реклама

Рецепт пісних булочок

Для пишних та рум’яних булочок вам потрібно підготувати глибоку миску та додати у неї:

  • 300 мл теплої води,
  • 70 г цурку,
  • 1 чайну ложку солі,
  • 7 г сухих дріжджів.
Реклама

Добре перемішайте все, щоб не було грудочок, а потім додайте 90 мл олії та 600 г просіяного борошна. Замішайте тісто, накрийте його харчовою плівкою та залишіть у теплому місці на 1,5 години.

Коли тісто підніметься, зніміть харчову плівку та розділіть його на 12 частин, формуючи кульки з кожної. Далі знову накрийте плівкою ці кульки та залиште їх на 10 хвилин.

З кожної кульки сформуйте булочку — це може бути кругла чи плетена булка. Далі викладіть їх на деко з пергаментом і залиште на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте булочки 20 хвилин.

Реклама

Для сиропу візьміть 2 столові ложки гарячої води та додайте 1 столову ложку цукру, все ретельно перемішайте. Готові булочки змастіть сиропом і вони готові до вживання.

Також видання публікувало рецепт пісного печива до чаю, яке можна зробити за 15 хвилин.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно