Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Яка різниця між лате і капучино: де більше кофеїну

Яка різниця між лате і капучино: де більше кофеїну

Кава, лате та капучино є найпопулярнішими напоями у кав’ярнях. Про каву більшість людей знають інформацію, а ось яка різниця між лате і капучино — не всі.

Капучино та лате мають чимало спільного, але й суттєво різняться. Основою обох є еспресо, до якого додають молоко. Саме молоко — головний спільний інгредієнт, однак його кількість та спосіб подачі відрізняють напої між собою. У лате використовується значно більше молока, причому воно має бути спіненим парою.

ВІДЕО ДНЯ

Лате готується на основі еспресо, до якого додають велику порцію гарячого спіненого молока. У деяких варіаціях замість кави можуть використовуватись інші напої — чай, матча або мате.

Читайте також:
Способи виведення плям від кави на білому одязі та інших тканинах
Реклама

В Італії лате часто подають на сніданок, і готують його просто: спершу заварюють каву в гейзерній кавоварці, а потім з’єднують її з гарячим молоком без пінки. У міжнародній версії напою дотримуються співвідношення: одна частина еспресо на дві частини спіненого молока. Зверху обов’язково має бути ніжна молочна пінка товщиною близько 5 мм.

Існує також варіант приготування лате з міцнішої кави і кип’яченого молока у пропорції 1:1. Цей рецепт більше нагадує капучино, але в ньому молочна пінка значно тонша.

Реклама

Своєю чергою капучино — це баланс кави, молока і щільної пінки. Цей напій складається з еспресо, гарячого молока і щільної, збитої парою пінки. Щоб досягти правильної текстури, молоко збивають до стану мікропіни — це коли в ньому утворюються дрібні бульбашки, які роблять молоко ніжним на смак.

Існують різні варіації капучино: світлий варіант (cappuccino chiaro) містить більше молока, темний (cappuccino scuro) — менше, а літній варіант (cappuccino freddo) подається охолодженим з тонким шаром холодної молочної пінки.

Тепер про кількість кофеїну:

Реклама
  • у капучино (180 мл) — приблизно 63-126 мг кофеїну,
  • у лате (240 мл) — 63-126 мг кофеїну.

Раніше видання інформувало, чи можна пити каву на голодний шлунок.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно