Яка різниця між лате і капучино: де більше кофеїну

Кава, лате та капучино є найпопулярнішими напоями у кав’ярнях. Про каву більшість людей знають інформацію, а ось яка різниця між лате і капучино — не всі.
Капучино та лате мають чимало спільного, але й суттєво різняться. Основою обох є еспресо, до якого додають молоко. Саме молоко — головний спільний інгредієнт, однак його кількість та спосіб подачі відрізняють напої між собою. У лате використовується значно більше молока, причому воно має бути спіненим парою.
ВІДЕО ДНЯЛате готується на основі еспресо, до якого додають велику порцію гарячого спіненого молока. У деяких варіаціях замість кави можуть використовуватись інші напої — чай, матча або мате.
РекламаВ Італії лате часто подають на сніданок, і готують його просто: спершу заварюють каву в гейзерній кавоварці, а потім з’єднують її з гарячим молоком без пінки. У міжнародній версії напою дотримуються співвідношення: одна частина еспресо на дві частини спіненого молока. Зверху обов’язково має бути ніжна молочна пінка товщиною близько 5 мм.
Існує також варіант приготування лате з міцнішої кави і кип’яченого молока у пропорції 1:1. Цей рецепт більше нагадує капучино, але в ньому молочна пінка значно тонша.
РекламаСвоєю чергою капучино — це баланс кави, молока і щільної пінки. Цей напій складається з еспресо, гарячого молока і щільної, збитої парою пінки. Щоб досягти правильної текстури, молоко збивають до стану мікропіни — це коли в ньому утворюються дрібні бульбашки, які роблять молоко ніжним на смак.
Існують різні варіації капучино: світлий варіант (cappuccino chiaro) містить більше молока, темний (cappuccino scuro) — менше, а літній варіант (cappuccino freddo) подається охолодженим з тонким шаром холодної молочної пінки.
Тепер про кількість кофеїну:
Реклама- у капучино (180 мл) — приблизно 63-126 мг кофеїну,
- у лате (240 мл) — 63-126 мг кофеїну.
Раніше видання інформувало, чи можна пити каву на голодний шлунок.