Забудьте про олію — на чому насправді краще смажити яєчню

Читайте, чим замінити олію під час смаження яєчні, і не тільки.
Курячі яйця користуються великою популярністю серед населення. Вони містять необхідні для організму вітаміни та антиоксиданти. До того ж, яйця часто вживають тоді, коли стежать за фігурою. Проте не завжди спосіб їхнього приготування корисний.
ВІДЕО ДНЯЗазвичай для смаження яєць чи інших страв із них використовують олію. Навіть якщо це оливкова олія, вона вже додає певну калорійність та може негативно вплинути на смак і якість страви. Є два прості методи смаження яєчні, завдяки яким ви забудете про олію раз і назавжди.
РекламаПерший метод — це використання води. Саме так, вода може стати чудовим та натуральним замінником олії. Проте варто враховувати ще й те, яка саме у вас сковорідка. Якщо вона з антипригарним покриттям, то вам пощастило — ви можете просто налити трохи води на дно, розігріти її та посмажити таким чином яйця.
Якщо у вас чавунна чи звичайна металева сковорідка, то потрібно спочатку вистелити дно пергаментом, а вже потім налити необхідну кількість води. Таким чином яйця не будуть прилипати, і у вас вийде смачний сніданок чи обід.
РекламаЄ ще один спосіб — смажити на сухій сковорідці. Але, знову ж таки, все залежить від того, яка саме у вас сковорідка. Сучасні моделі якісні та можуть використовуватися без додавання жиру. Звичайно, що старі моделі не такі, тому краще використовувати для смаження воду з пергаментом на дні.
Раніше видання пояснювало, що буде з організмом, якщо щодня їсти яйця на сніданок.