Що не варто їсти після 50: крупи, які шкодять здоров’ю

Інформація, що краще їсти після 50 років та чому деякі популярні крупи варто виключити зі свого раціону.
Як відомо, організм після 50 років вже не такий стійкий до хвороб та витривалий. У ці роки варто серйозно поставитися до їжі, адже те, що ви їсте, буде відображатися на самопочутті. Оскільки метаболізм людей у цьому віці вже не такий хороший, то нутріціологи радять виключити зі свого раціону деякі крупи.
ВІДЕО ДНЯІснує хибна думка, що всі крупи корисні та допомагають схуднути. Проте це не так, адже деякі з них не підходять людям, які досягли 50-річчя. Більше про це — далі в публікації.
Які крупи не варто їсти після 50 років
Ось перелік круп, які можуть нашкодити людям після 50-ти років:
- манка — містить мало вітамінів та мінералів, має високий глікемічний індекс. Може сприяти набору ваги та вимиванню кальцію. Також не підходить людям з непереносимістю глютену,
- білий шліфований рис — під час шліфування втрачає багато корисних речовин. Швидко підвищує рівень цукру та містить мало білка і вітамінів,
- кукурудзяна крупа — при надмірному вживанні сприяє набору ваги,
- пластівці швидкого приготування — часто містять цукор, ароматизатори та добавки, які майже не несуть користі — лише порожні калорії.
Для людей після 50 краще їсти цільнозернові, менш оброблені крупи. Серед них — гречка, пшоно, вівсянка, ячмінь. Вони зберігають користь та підтримують здоров’я.
Видання раніше писало, які продукти потрібно негайно виключити з раціону, якщо хочете швидко схуднути до літа.