Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чим замінити крохмаль у випічці: 5 простих і доступних варіантів

Чим замінити крохмаль у випічці

Читайте, які продукти можна використати замість крохмалю у рецептах.

Є чимало страв, для приготування яких потрібен крохмаль. Він відіграє роль загусника, а також додається в деяких рецептах для випікання коржів або тіста. Існує кукурудзяний та картопляний крохмаль — і в залежності від рецепта використовується той чи інший. Але що робити, коли вдома немає цього інгредієнта?

ВІДЕО ДНЯ

Не поспішайте бігти в магазин — можливо, в вас уже є ідеальна альтернатива. Якщо, наприклад, у рецепті вказаний кукурудзяний крохмаль, а у вас є лише картопляний — сміливо використовуйте його. В інших випадках також знайдуться гідні замінники. Про них — далі в публікації.

Читайте також:
Чим замінити яйце у випічці: неочікувані альтернативи, про які ви б не здогадалися
Реклама

Насіння льону (мелене) — чудовий замінник крохмалю у випічці. Це доступний продукт, а за ціною — вигідніший. 1 столова ложка меленого льону замінює 2 столові ложки крохмалю. Його потрібно попередньо змішати з водою, щоб отримати ефект загущення.

Яйце — ще один варіант заміни. Одне яйце приблизно відповідає 2 столовим ложкам крохмалю. Його можна використовувати у випічці, паніровці, котлетах тощо. Желатин або агар-агар — ідеально підходять для загущення соусів, начинок, желе.

Реклама

Борошно (вівсяне, кукурудзяне, житнє, пшеничне) — якщо крохмалю немає, можна використати один із цих видів борошна. Воно стане хорошим загусником у соусах, рагу чи супах. Але майте на увазі: для киселів, кремів або пудингів борошно не підходить — краще шукати іншу альтернативу.

Раніше видання писало, чому яйця не можна класти тупим кінцем донизу та скільки часу їх можна зберігати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно