Чим замінити крохмаль у випічці: 5 простих і доступних варіантів

Читайте, які продукти можна використати замість крохмалю у рецептах.
Є чимало страв, для приготування яких потрібен крохмаль. Він відіграє роль загусника, а також додається в деяких рецептах для випікання коржів або тіста. Існує кукурудзяний та картопляний крохмаль — і в залежності від рецепта використовується той чи інший. Але що робити, коли вдома немає цього інгредієнта?
ВІДЕО ДНЯНе поспішайте бігти в магазин — можливо, в вас уже є ідеальна альтернатива. Якщо, наприклад, у рецепті вказаний кукурудзяний крохмаль, а у вас є лише картопляний — сміливо використовуйте його. В інших випадках також знайдуться гідні замінники. Про них — далі в публікації.
РекламаНасіння льону (мелене) — чудовий замінник крохмалю у випічці. Це доступний продукт, а за ціною — вигідніший. 1 столова ложка меленого льону замінює 2 столові ложки крохмалю. Його потрібно попередньо змішати з водою, щоб отримати ефект загущення.
Яйце — ще один варіант заміни. Одне яйце приблизно відповідає 2 столовим ложкам крохмалю. Його можна використовувати у випічці, паніровці, котлетах тощо. Желатин або агар-агар — ідеально підходять для загущення соусів, начинок, желе.
РекламаБорошно (вівсяне, кукурудзяне, житнє, пшеничне) — якщо крохмалю немає, можна використати один із цих видів борошна. Воно стане хорошим загусником у соусах, рагу чи супах. Але майте на увазі: для киселів, кремів або пудингів борошно не підходить — краще шукати іншу альтернативу.
Раніше видання писало, чому яйця не можна класти тупим кінцем донизу та скільки часу їх можна зберігати.