Що приготувати на вечерю в понеділок, щоб залишилося ще й на завтра

Рецепти основної страви, салату та десерту, які не залишать нікого голодним.
Зазвичай у понеділок люди знову приступають до своїх основних обов’язків після вихідних. Серед таких у багатьох господинь є завдання «із зірочкою» — приготувати смачну вечерю на всю родину. Немає значення, скільки осіб у сім’ї, адже всіх треба нагодувати.
ВІДЕО ДНЯЩоб розвантажити собі вівторок та не думати про їжу, варто саме у понеділок зробити запас страв. Проте іноді важко придумати, що саме готувати. У такому випадку дана публікація стане у пригоді, оскільки тут ви знайдете три страви, які будуть до смаку чи не кожному.
Рецепт карі з куркою
Вам знадобиться:
- 1 куряче філе,
- 1 перець,
- часник,
- цибуля,
- вершки,
- приправа карі та спеції.
Для початку наріжте овочі: болгарський перець соломкою, цибулю — кубиками, часник — слайсами. Куряче філе поріжте на невеликі смужки. Візьміть глибоку миску, додайте у неї філе, а зверху висипте карі, коріандр, перець та олію — перемішайте все. Розігрійте сковорідку на олії та обсмажте цибулю, додайте до неї часник, куряче філе, перемішайте та посоліть. Після цього додайте перець та тушкуйте під кришкою 5 хвилин. Далі залийте курку вершками і ще варіть під кришкою 10 хвилин. Ви можете подавати карі до пюре, рису тощо.

Рецепт класичного салату «Цезар»
1 куряче філе обсмажте до золотистості, за смаком додайте сіль, паприку і смажте до готовності. Щоб приготувати соус, візьміть 150 г сметани, 2 зубчики часнику, сіль та перець — перемішайте все. Помідори чері наріжте навпіл. Візьміть уже готове листя салату і викладіть зверху філе й соус — добре перемішайте.
РекламаДля грінок візьміть багет, наріжте його кубиками та обсмажте на олії з сіллю.
На тарілку спочатку викладайте листя салату з куркою, помідори чері, тертий пармезан і зверху — грінки. Салат готовий.

Рецепт яблучного пирога
Для приготування тіста знадобиться:
- борошно — 400 г + трохи на підпил,
- вершкове масло (дуже холодне) — 200 г,
- цукор — 150 г,
- сіль — 0,5 ч. л.,
- розпушувач — 10 г,
- ванілін або ванільний цукор — за смаком,
- яйце — 1 шт.,
- сметана — 100 г.
Для начинки візьміть 2 яблука, корицю та цукор за смаком. Для заливки: 3 ст. л. сметани, яйце, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. борошна.
До просіяного борошна з розпушувачем додайте холодне масло (нарізане кубиками або натерте). Швидко перетріть руками в крихту. Додайте цукор, ванілін, сіль, яйце та сметану. Замісіть м’яке пісочне тісто, оберніть у плівку та приберіть у холодильник на 30 хвилин.
Для начинки наріжте яблука тонкими часточками, посипте корицею та цукром до смаку. Змішайте інгредієнти для заливки до однорідності. Розкачайте тісто, сформуйте бортики, викладіть яблука. Випікайте при 180 °C 10 хвилин, потім залийте сметанною сумішшю і випікайте ще ~25 хвилин до рум’яності.
Реклама
Нагадуємо рецепт смачних та забутих пиріжків з 60-х років.