Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Що приготувати на вечерю в понеділок, щоб залишилося ще й на завтра

Що приготувати на вечерю в понеділок, щоб залишилося ще й на завтра

Що приготувати на вечерю

Рецепти основної страви, салату та десерту, які не залишать нікого голодним.

Зазвичай у понеділок люди знову приступають до своїх основних обов’язків після вихідних. Серед таких у багатьох господинь є завдання «із зірочкою» — приготувати смачну вечерю на всю родину. Немає значення, скільки осіб у сім’ї, адже всіх треба нагодувати.

ВІДЕО ДНЯ

Щоб розвантажити собі вівторок та не думати про їжу, варто саме у понеділок зробити запас страв. Проте іноді важко придумати, що саме готувати. У такому випадку дана публікація стане у пригоді, оскільки тут ви знайдете три страви, які будуть до смаку чи не кожному.

Читайте також:
Такого ви ще не їли: рецепт пирога з молодої картоплі
Реклама

Рецепт карі з куркою

Вам знадобиться:

  • 1 куряче філе,
  • 1 перець,
  • часник,
  • цибуля,
  • вершки,
  • приправа карі та спеції.
Реклама

Для початку наріжте овочі: болгарський перець соломкою, цибулю — кубиками, часник — слайсами. Куряче філе поріжте на невеликі смужки. Візьміть глибоку миску, додайте у неї філе, а зверху висипте карі, коріандр, перець та олію — перемішайте все. Розігрійте сковорідку на олії та обсмажте цибулю, додайте до неї часник, куряче філе, перемішайте та посоліть. Після цього додайте перець та тушкуйте під кришкою 5 хвилин. Далі залийте курку вершками і ще варіть під кришкою 10 хвилин. Ви можете подавати карі до пюре, рису тощо.

Рецепт карі з куркою
Рецепт карі з куркою

Рецепт класичного салату «Цезар»

1 куряче філе обсмажте до золотистості, за смаком додайте сіль, паприку і смажте до готовності. Щоб приготувати соус, візьміть 150 г сметани, 2 зубчики часнику, сіль та перець — перемішайте все. Помідори чері наріжте навпіл. Візьміть уже готове листя салату і викладіть зверху філе й соус — добре перемішайте.

Реклама

Для грінок візьміть багет, наріжте його кубиками та обсмажте на олії з сіллю.
На тарілку спочатку викладайте листя салату з куркою, помідори чері, тертий пармезан і зверху — грінки. Салат готовий.

Рецепт класичного салату «Цезар»
Рецепт класичного салату «Цезар»

Рецепт яблучного пирога

Для приготування тіста знадобиться:

  • борошно — 400 г + трохи на підпил,
  • вершкове масло (дуже холодне) — 200 г,
  • цукор — 150 г,
  • сіль — 0,5 ч. л.,
  • розпушувач — 10 г,
  • ванілін або ванільний цукор — за смаком,
  • яйце — 1 шт.,
  • сметана — 100 г.

Для начинки візьміть 2 яблука, корицю та цукор за смаком. Для заливки: 3 ст. л. сметани, яйце, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. борошна.

До просіяного борошна з розпушувачем додайте холодне масло (нарізане кубиками або натерте). Швидко перетріть руками в крихту. Додайте цукор, ванілін, сіль, яйце та сметану. Замісіть м’яке пісочне тісто, оберніть у плівку та приберіть у холодильник на 30 хвилин.

Для начинки наріжте яблука тонкими часточками, посипте корицею та цукром до смаку. Змішайте інгредієнти для заливки до однорідності. Розкачайте тісто, сформуйте бортики, викладіть яблука. Випікайте при 180 °C 10 хвилин, потім залийте сметанною сумішшю і випікайте ще ~25 хвилин до рум’яності.

Реклама
Рецепт яблучного пирога
Рецепт яблучного пирога

Нагадуємо рецепт смачних та забутих пиріжків з 60-х років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно