Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Такого ви ще не їли: рецепт пирога з молодої картоплі

рецепт пирога з молодої картоплі

Рецепт картопляного пирога, який готується за декілька хвилин.

В Україні настає сезон молодої картоплі, яка дещо відрізняється за смаком від старої. Коли господарі збирають перший урожай картоплі чи купують її на ринку, то завжди хочеться приготувати щось незвичне і смачне.

ВІДЕО ДНЯ

Часто молоду картоплю відварюють, ріжуть на кубики та заправляють кропом, цибулею і петрушкою. Це весняна страва, яка багатьом нагадує дитинство. Проте є ще один варіант приготування — пиріг з картоплі. Якщо ви його спробуєте, то зрозумієте, що такого ще не їли.

Читайте також:
Як приготувати тертий пиріг із полуницею за рецептом Євгена Клопотенка
Реклама

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 0,5 кг картоплі,
  • куряче філе,
  • гриби,
  • 3 яйця,
  • жирні вершки,
  • твердий сир,
  • сіль, перець за смаком.
Реклама

Спочатку відваріть картоплю у мундирі. Далі візьміть форму для випікання, викладіть на неї картоплини та за допомогою склянки примніть їх, формуючи дно і бортики. Потім обсмажте куряче філе з грибами — зазвичай це шампіньйони та 2 штуки нарізаного філе. Готову начинку викладіть зверху на картоплю.

Візьміть окрему миску, додайте до неї яйця, посоліть і поперчіть, збийте їх. Далі влийте вершки та все ретельно перемішайте до однорідної маси. Цю суміш потрібно вилити зверху на пиріг, після чого викласти скибочки твердого сиру (можна натерти його).

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг 15–20 хвилин. Зверху має утворитися рум’яна скоринка. Цей картопляний пиріг стане улюбленим смаколиком літа та весни для всієї родини.

Реклама

Цікаво, що у цьому рецепті не потрібно використовувати розпушувач, проте є такі випічки, де без нього не обійтися. Видання раніше писало, чим можна замінити розпушувач, якщо у вас вдома його немає.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно