Скільки можна класти ложок цукру в чай, щоб не нашкодити собі

Науковці провели тривале дослідження і вивели оптимальну кількість цукру в чаї на день.
Група нідерландських науковців провела масштабне дослідження за участю близько трьох тисяч чоловіків. Протягом тривалого часу вони спостерігали за станом їхнього здоров’я, щоб з’ясувати, чи пов’язане вживання солодкого чаю з розвитком серйозних захворювань.
ВІДЕО ДНЯРезультати показали, що сам по собі чай із цукром не завдає шкоди організму. Водночас виявилося, що небезпеку становить надмірне споживання цукру в цілому, а не лише в напоях.
Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я, безпечною вважається кількість цукру до 25 грамів на день. Дослідники також встановили, що безпечна доза цукру в чаї — це приблизно п’ять грамів на чашку, тобто одна чайна ложка.
Надмірне вживання цукру здатне серйозно зашкодити здоров’ю. Воно підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, таких як гіпертонія, та негативно впливає на роботу серця. Велика кількість цукру в раціоні також пов’язана з підвищеною ймовірністю розвитку діабету другого типу.
РекламаШкіра також реагує на надлишок цукру — це може проявлятись у вигляді акне, почервоніння чи висипань. До того ж цукор може викликати залежність, змушуючи людину постійно прагнути солодкого. Це, своєю чергою, сприяє швидкому набору ваги та розвитку ожиріння, яке веде за собою додаткові проблеми — ті ж захворювання серця і діабет.
Раніше видання інформувало, що відбувається з тілом, коли ви їсте забагато цукру.