Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чому халву можна не всім їсти: що в ній небезпечного

Чому халву можна не всім їсти: що в ній небезпечного
Фото: Depositphotos

Халва загалом приносить користь для організму, якщо її споживати у помірній кількості. Та все ж, її рекомендують їсти не всім.

Халву відносять до солодощів і вважають доволі корисним продуктом. Навіть її жир, якого тут багато, має позитивний вплив на організм. Адже це поліненасичені жирні кислоти Омега-6 та Омега-9. Також у халві є магній, калій та вітамін E.

ВІДЕО ДНЯ

Є соняшникова та арахісова халва. Кориснішою з двох вважають першу. До згаданих вище вітамінів у ній ще є вітаміни групи B та F.

Читайте також:
Яка каша найменш корисна, але її дуже часто їдять
Реклама

Але є в продукті й дещиця небезпечного. Йдеться про цукор, якого тут доволі багато. Якщо є захворювання на цукровий діабет, то їсти її не варто. А ще небажаним є продукт для людей із зайвою вагою, адже халва є висококалорійною. Лише до 30 грамів в цьому випадку радять вживати дієтологи.

Варто бути обачними й для людей із розладами шлунково-кишкового тракту.

Реклама

Халва вдома — рецепт

До речі, халву можна зробити вдома. Рецепт дуже простий, знадобляться прості інгредієнти:

  • 200 г очищеного насіння соняшника,
  • 100 г цукру,
  • 50 мл води
  • 2 столові ложки рослинної олії.

Спершу обсмажте насіння соняшника на сухій сковороді до золотистого кольору, постійно помішуючи, щоб не підгоріло. Потім подрібніть обсмажене насіння в блендері до утворення пастоподібної маси.

Реклама

У невеликій каструлі змішайте цукор з водою та доведіть до кипіння, варіть до утворення сиропу (коли крапля сиропу у холодній воді не розтікається, а тримає форму). Додайте в сироп рослинну олію та ретельно перемішайте. Після цього введіть насіннєву пасту в сироп і швидко перемішайте до однорідної маси.

Отриману суміш викладіть у форму, застелену пергаментним папером, утрамбуйте і дайте охолонути при кімнатній температурі. Потім поставте в холодильник на кілька годин для застигання.

Раніше видання розповідало, яка користь авокадо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно