У чому різниця між сиром твердим та кисломолочним і який кращий

Спосіб виготовлення двох сирів кардинально різний, відповідно і смак також. Варто знати переваги кожного та визначитися, який краще підходить вам.
Кисломолочний сир у народі вважається натуральним продуктом, оскільки його виготовляють шляхом закваски молока з додаванням сироватки. Він не такий жирний і легко засвоюється організмом. Твердий сир може бути з додаванням приправ та смакових підсилювачів. Залежно від сорту, на його виготовлення йде більше часу.
ВІДЕО ДНЯУ кожного з двох видів сиру є свої переваги та недоліки. Ба більше, декому не можна вживати молочні продукти через непереносимість. Твердий сир містить більше насичених жирів і не так легко засвоюється організмом, проте він ситний. Часто його додають до піци чи бутербродів через те, що він добре плавиться.
Основні мінуси твердого сиру — висококалорійність, велика кількість жирів, не всім підходить. Однак він є джерелом кальцію для кісток та підходить для швидких перекусів. Якщо враховувати мінуси кисломолочного сиру, то до них відносять малий термін зберігання та специфічний смак, що не всім підходить. Проте він легкий для травлення, містить вітаміни групи В, є джерелом калію та фосфору. Також кисломолочний сир обирають ті, хто стежить за здоровим харчуванням чи сидить на дієті.
Тож, у обох продуктів є свої переваги і недоліки, а вибір слід робити, виходячи з власних вподобань. Якщо ви хочете менше жиру і калорій — краще обирати кисломолочний сир, більше смаку і аромату — твердий сир. Також їх можна комбінувати: кисломолочний — на сніданок, а твердий — на обід.
РекламаРаніше видання повідомляло про ситуацію в країні з цінами на молочні продукти.