Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як приготувати тертий пиріг із полуницею за рецептом Євгена Клопотенка

Як приготувати тертий пиріг із полуницею за рецептом Євгена Клопотенка

Як приготувати тертий пиріг із полуницею за рецептом Євгена Клопотенка

Наближається сезон полуниці, тому пропонуємо рецепт тертого пирога з полуницею, який смакуватиме і вам, і вашим гостям.

Приготувати тертий пиріг із полуницею доволі просто. Багато часу це не займе. Та попри це смак вас приємно здивує, а аромат випічки заполонить увесь дім. Цим рецептом поділився знаний український кулінар Євген Клопотенко.

ВІДЕО ДНЯ

Для приготування тіста знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно — 400 г;
  • вершкове масло — 180 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • цукор — 100 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • дрібка солі.
Реклама
Читайте також:
Як смачно приготувати спаржу: два простих і корисних рецепти

Для приготування начинки потрібно взяти:

Реклама
  • полуницю — 400 г;
  • крохмаль — 30 г;
  • цукор — 100 г.

Одразу зазначимо, що ця кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 26 см. Коли закінчиться сезон полуниці, то її можна замінити малиною, черешнями чи іншими ягодами. Вийде також дуже смачно.

Спочатку треба замісити тісто. Для цього у мисці слід змішати борошно, розпушувач, цукор та сіль. Далі додати вершкове масло, але врахуйте, що воно має бути м’яким, яйце і сметану. Усе це треба перемішати руками до однорідності.

Реклама

Має вийти пластичне тісто. Миску з тістом треба накрити харчовою плівкою і на 30 хвилин поставити у холодильник. Після цього вийміть тісто з холодильника і розділіть його на 2 частини. Одна має бути більшою, а друга — значно меншою.

Меншу частину тіста поставте знову у холодильник, а більшу — розкачайте між двома листами пергаменту. Форму для випічки застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Розкачане тісто помістіть у форму і обережно сформуйте невисокі бортики, щоб начинка потім не витекла.

Далі час братися за начинку. Полуницю ретельно помийте, просушіть і відірвіть хвостики. Наріжте ягоди невеликими шматочками, помістіть у миску і змішайте з крохмалем та цукром. Потім начинку викладіть на тісто, яке вже у формі.

Далі витягніть із холодильника другу половинку тіста і натріть його на крупній тертці. Старайтесь рівномірно посипати ним начинку із полуниці. Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку і випікайте близько 40 хвилин. Смачного!

Нагадаємо, раніше видання писало про те, чим замінити розпушувач у випічці без втрати смаку і якості.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно