Потрібно взяти всього 2 інгредієнти: як зварити варення з полуниці за рецептом Євгена Клопотенка

Сезон полуниці триває і тому саме час подумати про смаколики на зиму. Йдеться про варення з полуниці.
Звісно, поки що ціни кусаються, але через кілька тижнів вартість полуниці на ринках впаде. І тоді буде саме час готувати варення. Багато хто полюбляє поливати ним млинці, сирники, оладки. Але не всі знають, як варити варення з полуниці. А насправді це дуже легко. Тому публікуємо рецепт і розповімо, що варто врахувати під час вибору полуниці.
ВІДЕО ДНЯПерш за все для варення треба обирати стиглу та пружну полуничку, вона не має мати жодних пошкоджень. Якщо ви хочете, аби під час варіння ягоди зберегли свою форму, то хвостики з полуниці треба не обрізати, а відривати. Якщо ж їх обрізати ножем, то полуниця пустить надто багато соку, втратить форму і розвариться.
Для приготування варення краще використовувати кастрюлю, яка має товсте дно. Це потрібно для того, щоб суміш не пригоріла. І не варто наклидати полуницю до самого верха кастрюлі, потрібно залишити хоча б 10-15 см, інакше варення може википіти.
Як варити варення з полуниці — рецепт
Цим рецептом поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко. Насправді, приготування доволі просте, тому кожен зможе вдома приготувати власноруч смаколик на зиму. Одразу додамо, що цей рецепт розрахований на 3 літрові банки.
РекламаІнгредієнти:
4,5 кг стиглої полуниці;
2,5 кг цукру.
РекламаСпочатку ягоди треба як слід помити, обірвати хвостики і поставити полуницю у каструлю. Далі її потрібно засипати цукром і поставити на маленький вогонь. Варити треба близько 1 години 30 хвилин, час від часу помішуючи та знімаючи пінну. Врахуйте, що варення має добряче загуснути.
Далі варто стерилізувати банки та книшки. Кристи можна поставити у невелику каструльку, залити окропом і проварити хвилинку-дві.
Каструлю з полуницею треба зняти з вогню, розлити варення по банках і закрити кришками. Але дивіться, аби банки були щільно закриті.
Після цього банки треба поставити на рівне місце і залишити остигати за кімнатної температури. А далі можете перенести їх у прохолодне місце, де вони зберігатимуться, допоки ви не захочете скуштувати варення. До речі, коли воно постоїть, то стане ще густішим.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як правильно смажити рибу і що треба додати в борошно.