Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Полуниця в шоколаді: простий рецепт смачного десерту

Рецепт полуниці в шоколаді

Полуниця в шоколаді — це смачний десерт, який готується дуже просто. Але має неймовірний смак.

Такий десерт можна скуштувати у багатьох кондитерських або ж можна приготувати полуницю в шоколаді вдома. А заодно здивувати рідних або гостей смачним десертом.

ВІДЕО ДНЯ

Для приготування цього смаколика знадобиться всього кілька інгредієнтів — 400 г полуниці та 90 г шоколаду. Але важливо, аби полуниця була стигла, велика і не мала жодних пошкоджень. Шоколад має бути якісним, мати великий вміст какао-бобів. Можна брати і чорний, і молочний, і білий шоколад. Це вже на ваш смак.

Полуниця в шоколаді — рецепт

Спочатку потрібно добре промити полуницю під холодною проточною водою, а потім обсушити за допомогою паперових рушничків. Але варто переконатися, що ягоди повністю сухі, бо якщо вони будуть вологими, то це ускладнить процес покриття шоколадом. Хвостики відривати не треба, їх слід залишити, аби при зануренні в шоколад тримати полуничку.

Реклама
Читайте також:
Такого ви ще не їли: рецепт пирога з молодої картоплі

Шоколад потрібно розтопити на водяній бані. Можна скористатися і мікрохвильовкою, аби розтопити його, але краще робити це саме на водяній бані. Врахуйте, що готовий шоколад має бути гладким та рівномірним.

Реклама

Після цього візьміть кожну полуницю окремо за хвостики і помістіть у миску із розтопленим шоколадом. Повільно обертайте ягоди, аби повністю покрити їх. Потім дайде стекти надлишку шоколаду, розмістивши її на сітці або ж просто тримаючи над мискою. Також можна використовувати спеціальні шпажки.

Далі треба поставити полуницю в шоколаді на тарілку із пергаментом. Але врахуйте, що між ягодами має бути відстань, аби вони не злипалися. Потім десерт треба поставити у холодильник хоча б на 20 хвилин.

Загалом полуницю в шоколаді можна зберігати в холодильнику 2 дні. Але краще спожити її якомога швидше після приготування.

Реклама

Нагадаємо, раніше видання писало про те, як приготувати тертий пиріг із полуницею за рецептом Євгена Клопотенка.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно