Потрібно всього 4 інгредієнти: як приготувати пиріжки із сиром на кип’яченій воді

Це універсальний рецепт, який дозволяє експериментувати з начинкою на ваш смак — від сиру до більш соковитих варіантів. Завдяки особливому тісту, сік не витікає, а пиріжки залишаються тонкими та ніжними.
Цей рецепт ґрунтується на техніці, яка широко використовується у китайській кухні. Тісто готується на основі окропу, має приємну еластичну структуру, не рветься при формуванні, а після обсмаження стає апетитно хрустким.
ВІДЕО ДНЯВи можете приготувати його заздалегідь, заморозити, а при потребі — швидко розморозити й використовувати.
Інгредієнти:
- вода — 300 мл,
- борошно — 300 г,
- твердий сир (або інша начинка за бажанням) — 250 г,
- рослинна олія для смаження — 100 мл.
Рецепт пиріжків із сиром
- У миску висипте борошно, влийте щойно скип’ячену воду. Перемішайте спочатку ложкою, потім руками, поки тісто не стане однорідним. Накрийте вологим рушником і залиште на 30 хвилин «відпочити».
- Розділіть тісто на порційні шматочки. Кожен розкачайте в тонкий корж на присипаній борошном поверхні.
- На одну половину коржа викладіть натертий сир, прикрийте другою половиною, з’єднайте краї (можна притиснути виделкою для міцності) та обріжте зайве.
- Обсмажуйте пиріжки в розігрітій олії з обох боків до золотистої скоринки. Подавати краще гарячими.
Ви можете використовувати будь-яку начинку: картопля, гриби, м’ясо, шпинат або капусту. Головне — дотримуватись технології приготування тіста, яке утримує навіть найсоковитішу начинку всередині.
Раніше видання інформувало, як правильно смажити рибу.