Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Молода картопля: є очевидна користь, але чи знаєте ви про небезпеку, яку вона несе

Молода картопля: є очевидна користь, але чи знаєте ви про небезпеку, яку вона несе

Молода картопля: є очевидна користь, але чи знаєте ви про небезпеку, яку вона несе

Молода картопля має великий попит у кінці весни та на початку літа. Страв із неї багато, але що відомо про її користь та чи є шкода від неї.

Запечена, відварена, з кропом і шматочком вершкового масла — молода картопля має не тільки особливий смак, а й певні властивості, про які варто знати.

ВІДЕО ДНЯ

Перше, що варто знати — молода картопля ще не встигла накопичити в собі шкідливі речовини, які часто з’являються у старих бульбах. Вона легше засвоюється і містить більше вологи, що робить її ніжнішою та менш калорійною.

Читайте також:
Молода картопля подорожчала: яка тепер ціна за 1 кг
Реклама

У молодій картоплі зберігається багато вітаміну С, який, на жаль, швидко руйнується під час зберігання. А ще бульби містять калій, магній, фосфор і навіть трохи заліза — усе це важливо для серця, судин і нервової системи. А якщо їсти молоду картоплю з шкіркою (звісно, добре помивши), то організм отримає ще й цінну клітковину для гарного травлення.

Але не все так райдужно, як здається. Є кілька нюансів, на які варто звернути увагу. І першочергово потрібно звернути на колір. Якщо молода картопля має зеленкуватий відтінок або проростки, краще її уникати. Це ознака накопичення соланіну — природної токсичної речовини, яка може викликати отруєння.

Реклама

Тим, хто на дієті або стежить за рівнем цукру, варто вживати овоч у помірних кількостях. А краще — поєднувати з овочами або білками, щоб зменшити глікемічне навантаження.

Смажена картопля в олії — це вже не дієтична страва. Щоб отримати максимум користі, краще готувати її на пару, відварювати або запікати.

Раніше видання розповідало, як варити молоду картоплю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно