Пиріг, який не можна зіпсувати: простий рецепт із сиром і полуницею

Духмяний, ніжний та легкий у приготуванні пиріг, який навіює спогади з дитинства.
Іноді хочеться приготувати щось смачне, але без зайвих витрат часу. Особливо зараз, коли у розпалі сезон полуниці, варто впіймати момент та зробити смачну випічку з неї. Поєднання сиру з ягодою — завжди вдала ідея. Цей рецепт підійде як для домашнього столу, так і для гостей.
ВІДЕО ДНЯЩоб усе вийшло з першого разу, переконайтеся, що у вас є всі інгредієнти вдома. Насправді у цій випічці немає продуктів, які неможливо дістати. Також полуницю за бажанням ви можете замінити іншою ягодою, а сир можете взяти домашній.
Рецепт сирника з полуницею
Спочатку приготуйте бісквіт, а для цього знадобиться:
- 1 яйце,
- 50 г цукру,
- дрібка солі,
- 30 г сметани,
- 40 г вершкового масла,
- 90 г борошна,
- розпушувач.
Для начинки візьміть 400 г сиру, 1 яйце, 30 г цукру та 10 г крохмалю. Також додатково вам знадобиться 30 г борошна, 20 г вершкового масла, цукор та полуниця за смаком. Ось тепер можна приступати до приготування.
Розігрійте духовку до 180 °C. Форму для випікання застеліть пергаментом. Полуницю наріжте великими шматочками. Для начинки у блендері збийте до однорідної маси сир, яйце, цукор та крохмаль. Для бісквітного тіста збийте яйце з цукром і дрібкою солі до світлої пухкої маси. Додайте сметану та охолоджене розтоплене вершкове масло. Введіть борошно з розпушувачем і добре перемішайте.
Для крихти перетріть борошно, цукор і холодне вершкове масло до стану дрібної крихти. У підготовлену форму вилийте тісто й розрівняйте. Поверх викладіть сирну начинку. За бажанням злегка присипте її крохмалем і розкладіть полуницю. Посипте пиріг підготовленою крихтою й випікайте приблизно годину при температурі 180 °C. Після випікання дайте пирогу охолонути.
РекламаТакож ділимося рецептом смачного і дієтичного десерту, що не додає кілограмів.