Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Домашній хлібний квас: один простий інгредієнт поверне у дитинство

Домашній хлібний квас: один простий інгредієнт поверне у дитинство

Домашній хлібний квас: один простий інгредієнт поверне у дитинство

Коли спекотним літом хочеться смачного прохолодного напою, а звичні мохіто, айс лате, еспресо-тонік вже набридли, на допомогу приходить спогад з безтурботного дитинства — домашній квас.

Аромат свіжого хліба, хрускіт скоринки, і в голові одразу з’являється дитинство, коли бабуся готувала той самий божественний напій. Він був не модний, але такий справжній і приготований з любов’ю. Домашній квас з цукру та хліба — це класика, перевірена поколіннями.

ВІДЕО ДНЯ

Неважливо чому ви задумалися над приготуванням домашнього квасу: чи то через ностальгію, чи з кулінарної цікавості, варто лише раз спробувати його зробити, щоб зрозуміти наскільки це легко та смачно. Вам знадобиться зовсім трішки інгредієнтів, щоб зробити домашній квас смачним, як той самий бабусин у дитинстві.

Читайте також:
Те саме домашнє морозиво без хімії, яке освіжить у спеку краще за магазинне
Реклама

Рецепт квасу з чорного хліба

Для початку візьміть наступні інгредієнти:

  • 200 г житнього хліба,
  • 100 г цукру,
  • 20 шт родзинок,
  • 2,7 л гарячої води.
Реклама

Для ідеального напою спочатку обсмажте житній хліб. Потім перекладіть його у 3-літрову банку та засипте цукром.

Після цього покладіть родзинки та залийте гарячою водою (але не окропом).

Далі треба накрити банку марлею і залишити у теплому місці на 2 ночі. Після цього процідіть квас через сито і залиште у холодильнику до повного охолодження.

Реклама

Домашній квас з чорного хліба готовий, можна смакувати і згадувати дитинство.

Раніше видання публікувало рецепт бананового торта, який не потрібно випікати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно