Домашній хлібний квас: один простий інгредієнт поверне у дитинство

Коли спекотним літом хочеться смачного прохолодного напою, а звичні мохіто, айс лате, еспресо-тонік вже набридли, на допомогу приходить спогад з безтурботного дитинства — домашній квас.
Аромат свіжого хліба, хрускіт скоринки, і в голові одразу з’являється дитинство, коли бабуся готувала той самий божественний напій. Він був не модний, але такий справжній і приготований з любов’ю. Домашній квас з цукру та хліба — це класика, перевірена поколіннями.
ВІДЕО ДНЯНеважливо чому ви задумалися над приготуванням домашнього квасу: чи то через ностальгію, чи з кулінарної цікавості, варто лише раз спробувати його зробити, щоб зрозуміти наскільки це легко та смачно. Вам знадобиться зовсім трішки інгредієнтів, щоб зробити домашній квас смачним, як той самий бабусин у дитинстві.
РекламаРецепт квасу з чорного хліба
Для початку візьміть наступні інгредієнти:
- 200 г житнього хліба,
- 100 г цукру,
- 20 шт родзинок,
- 2,7 л гарячої води.
Для ідеального напою спочатку обсмажте житній хліб. Потім перекладіть його у 3-літрову банку та засипте цукром.
Після цього покладіть родзинки та залийте гарячою водою (але не окропом).
Далі треба накрити банку марлею і залишити у теплому місці на 2 ночі. Після цього процідіть квас через сито і залиште у холодильнику до повного охолодження.
РекламаДомашній квас з чорного хліба готовий, можна смакувати і згадувати дитинство.
Раніше видання публікувало рецепт бананового торта, який не потрібно випікати.