Смак вас приємно здивує: рецепт варення з черешні без кісточок

Із черешні можна приготувати ароматне та густе варення на зиму, яке смакуватиме з млинцями, сирниками та іншими смаколиками. Рецепт варення з черешні дуже простий і потребує мінімум зусиль та інгредієнтів.
Перш за все зазначимо, що для приготування варення без кісточок найкраще підійдуть черешні середніх і пізніх сортів дозрівання. Натомість ягоди ранніх сортів не варто брати для приготування. Важливо уважно обирати черешні, щоб вони були стиглі, солодкі, пружні та без вм’ятин.
ВІДЕО ДНЯЯк варити варення з черешні — рецепт
Рецептом густого варення без кісточок поділився український кулінар Євген Клопотенко. Процес приготування простий і займе орієнтовно півтори години. Але одразу зазначимо, що цей рецепт розрахований на одну півлітрову банку. Для приготування потрібно взяти 1 кг черешень із кісточками і 400 г цукру.
Спочатку треба у друшляку помити ягоди і залишити їх, аби стекла зайва рідина. Далі черешні треба очистити від кісточок і хвостиків.
Після цього очищені черешні потрібно перекласти у каструлю із товстим дном, висипати туди цукор і варити на близько 50-60 хвилин. Зазначимо, що варити варення треба на середньому вогні до того часу, поки утвориться густа консистенція.
РекламаКоли варення приготується, його слід одразу перекласти у стерилізовану банку і щільно закрити кришкою. Спочатку воно має остигнути за кімнатної температури, а потім банку з варенням треба зберігати у прохолодному місці.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як зварити варення з полуниці за рецептом Євгена Клопотенка.