Як правильно заморожувати ягоди на зиму, щоб зберегти смак і користь

Інформація про те, як правильно заморожувати малину і полуницю, щоб вони не втратили корисні властивості.
Іноді взимку хочеться відчути смак літа, саме тому багато господинь заморожують свіжі ягоди. Окрім того, з них можна робити смачні смузі, додавати у випічку тощо. Малина та полуниця — популярні ягоди, справжня вітамінна бомба, яку хочеться їсти чи не весь рік. Кожна з них має свої особливості, і треба знати, як їх правильно заморожувати.
ВІДЕО ДНЯМалина дуже тендітна і ніжна, навіть під час збирання можна пошкодити її через делікатну структуру. Зараз якраз настав активний сезон полуниці, і можна готувати запаси на зиму, але і тут треба враховувати певні особливості. Більше про це — далі в публікації.
Як заморожувати малину
Загалом малина дуже швидко вбирає вологу, тому її не треба замочувати і ретельно промивати. За можливості взагалі не потрібно її мити, але ви можете трохи прополоскати ягоди під водою від пилу та бруду і відразу поставити їх на паперовий рушник, щоб волога вийшла і ягоди повністю висохли. А процес заморозки трохи клопіткий.
Вам треба взяти дошку чи піднос, застелити поверхню пергаментом та викласти зверху малину. Важливо, щоб ягоди не торкалися одна одної, тобто кожна має заморожуватись окремо. Далі поставте дощечку у морозилку на декілька годин. Після повного замороження висипте малину у пакет і щільно закрийте його. Таким чином заморозка буде успішною, з утриманням усіх корисних властивостей.
РекламаЯк заморожувати полуницю
Важливо не брати для заморозки переспілі чи гнилі ягоди, також кожна з них має бути великою, а не дрібною. Полуниця хоч і не така тендітна, як малина, але процес її заморозки майже такий самий. Ягоди загалом ще можуть вбирати сторонні запахи з холодильника, тому у замороженому вигляді їх треба щільно закривати.
Тож, так само як малину, промийте полуницю, розставте її на піднос чи дощечку та залиште у морозилці на декілька годин. Потім так само візьміть пакет і висипте ягоди у нього, герметично закривши. Ставте на зберігання окремо, щоб поруч не було інших продуктів із сильним запахом.
Також видання писало, як правильно мити полуницю.