Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Що приготувати з баклажанів: ТОП-3 смачні та прості страви

Що приготувати з баклажанів

Читайте, що приготувати з баклажанів — найкращі рецепти до літнього столу.

Настав сезон овочів і фруктів, а це означає, що треба встигнути насолодитися їхнім смаком та поекспериментувати на кухні. Один із найпопулярніших овочів — баклажани, зі специфічним смаком, з яких багато хто робить закрутки на зиму.

ВІДЕО ДНЯ

Насправді рецептів із баклажанів дуже багато, але зупинимось на трьох основних, які може приготувати кожен. Уже сьогодні можна обрати один із них і здивувати рідних смачною стравою. У публікації — рецепт котлет із баклажанів, салату та фаршированих човників.

Читайте також:
Цей салат готується 5 хвилин, а вистачає його на декілька днів
Реклама

Рецепт фаршированих баклажанів

Це смачно, соковито, корисно і красиво. Начинку можна варіювати: замість курки — інше м’ясо, додати гриби чи замінити сир моцарелою.

Інгредієнти:

Реклама
  • 6 баклажанів,
  • 750 г курячого філе,
  • 2 болгарські перці,
  • 1 цибуля,
  • 1 пучок кропу та петрушки,
  • 5 зубчиків часнику,
  • 150 г сиру,
  • 4 помідори,
  • сіль,
  • перець,
  • приправи.

Баклажани розрізати навпіл уздовж, вирізати серединку, зробивши човники. Посолити і залишити на 20 хвилин. М’якоть баклажанів подрібнити, залити водою з сіллю, притиснути тарілкою й також залишити на 20 хв. Нарізати цибулю, часник, курку, підсмажити на олії. Додати перець, потім м’якоть баклажанів (воду злити), спеції й тушкувати під кришкою кілька хвилин.

Помідори надрізати хрест-навхрест, залити окропом на 2 хвилини, зняти шкірку, подрібнити й додати до овочів. Додати зелень і ще протушкувати. Човники промити від солі, обсушити, викласти на деко, начинити і зверху посипати сиром. Запікати 25–30 хвилин при 180 градусах.

Реклама
Рецепт фаршированих баклажанів
Рецепт фаршированих баклажанів

Рецепт котлет із баклажанів

Це незвична, але дуже смачна страва до літнього столу.

Інгредієнти:

  • 2 баклажани,
  • 2 помідори,
  • 1 цибуля,
  • 2 яйця,
  • 80 г сиру,
  • 2 зубчики часнику,
  • 2,5 ст. л. манки,
  • 1 ч. л. коріандру,
  • 1 ч. л. цукру,
  • пучок петрушки,
  • 100 г панірувальних сухарів,
  • 1 ч. л. куркуми,
  • 1 ч. л. паприки,
  • 7 ст. л. олії,
  • 150 мл води,
  • сіль.

Баклажани нарізати кубиками, тушкувати у воді 15 хв. Помідори, часник, зелень дрібно порізати, змішати з баклажанами. Додати сир, яйця, манку, спеції, добре вимісити. Якщо маса рідка — відтиснути через друшляк і дати постояти 10 хвилин. У сухарі додати паприку та куркуму. Сформувати котлети, обваляти й обсмажити з обох боків.

Рецепт котлет із баклажанів
Рецепт котлет із баклажанів

Салат із баклажанів

Смачний літній салат з копченим м’ясом та пікантною подачею.

Реклама

Інгредієнти:

  • 3 баклажани,
  • 1 копчена куряча чверть,
  • 1 перець,
  • 70 г сиру,
  • 70 г корейської моркви,
  • 4 гілочки петрушки,
  • 3 ст. л. майонезу,
  • 1 помідор чері,
  • 20 г волоських горіхів,
  • 80 мл олії,
  • листя салату,
  • сіль.

Баклажани нарізати вздовж, обсмажити на олії, викласти на паперовий рушник і злегка посолити. Курку, перець і зелень подрібнити, перець трохи протушкувати. Змішати з сиром, корейською морквою, майонезом. Навколо склянки на тарілці викласти скибки баклажанів, начинку покласти в центр, загорнути краї. Прикрасити зеленню, чері, посипати горіхами.

Салат із баклажанів
Салат із баклажанів

Нагадуємо, як приготувати пиріжки із сиром на кип’яченій воді.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно