Ніколи їх не використовуйте: на яких дровах не можна смажити шашлик

На смак шашлику впливає не тільки маринад, але й те, як смажать м’ясо. Смак також залежить від того, на яких дровах смажать шашлик.
Деякі породи дерев підходять більше, а деякі — можуть зіпсувати смак м’яса. І не врятує навіть ідеальний маринад. Тому розповімо, на яких дровах не можна смажити шашлик, а на яких — можна.
ВІДЕО ДНЯОдразу додамо, що смажити м’ясо треба не на великому вогні, а на тліючому від вугілля. Тоді шашлик не згорить, а рівномірно пропечеться і матиме чудовий підкопчений смак.
На яких дровах не можна смажити шашлик
Листяні породи
РекламаЯкщо плануєте смажити м’ясо, то не використовуйте дрова з тополі, акації, в’яза та горобини. Справа в тому, що ці дерева «втягують» у себе чимало забруднень із довкілля. А коли вони горять, то «віддають» їх назад.
Хвойні дерева
Запам’ятайте, що жодне хвойне дерево не годиться для смаження шашлику. Коли дрова з хвойних дерев горять, то виділяють токсичні речовини і смоли. Вони осідають на м’ясі і додають неприємну гіркоту, а це неабияк впливає на смак. Шашлик виходить неїстівним. Тому для смаження м’яса ніколи не варто обирати такі дрова.
Будматеріали і старі дрова
РекламаЯкщо ви хочете просто розвести багаття, то старі дрова, які довго лежали під дощем, палючим сонцем або на морозі, для цього підійдуть. Але якщо хочете смажити м’ясо, то такі дрова краще не обирати. Це стосуєтья і дерев’яних будматеріалів, які можуть бути покриті лаком чи фарбою. Коли вони горітимуть, то виділятимуть шкідливі речовини. А вони впливатимуть не тільки на смак страви, але і на здоров’я.
На яких дровах можна смажити шашлик
Правильні дрова можуть творити справжні дива із соковитістю і текстурою м’яса. Для приготування шашлику на вогні найкраще підходять дрова із фруктових порід дерев. Наприклад, яблуні, черешні, груші тощо. Вони чисто та ароматно горять і надають м’ясу неповторний солодкуватий аромат диму. А зола з такої деревини дає гарний жар.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як правильно смажити печериці на грилі.