Корисний і смачний: як приготувати літній салат з буряка

Якщо вам уже набридли прості салати з огірків та помідорів і хочеться скуштувати щось незвичне та смачне, то пропонуємо приготувати літній салат з буряка. До речі, це салат без майонезу.
Рецепт опублікував український кулінар Євген Клопотенко. Він доволі простий, але повірте, що смак буде незабутнім. Такий салат з буряком чудово доповнить м’ясні страви і смакуватиме і вам, і гостям. І ні, йдеться не про тертий буряк або вінігрет, який зазвичай готують у холодну пору року. Це рецепт літнього салату з буряка та яблука.
ВІДЕО ДНЯОднак спочатку треба вибрати солодкі бурячки. Вони повинні мати насичений колір. Для приготування цієї страви буряк можна або попередньо відварити, або запекти в духовці. Досвідчені кулінари кажуть, що запечений буряк матиме більш глибокий смак. Але це вже на ваш вибір.
Літній салат з буряка — рецепт
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- 2 невеликі відварені або запечені бурячки;
- 1 ч. л. білого хрону;
- пів ст. л. лимонного соку;
- 1 велике яблуко;
- 2 ст. л. олії соняшникової;
- кілька гілочок петрушки;
- жменька гарбузового насіння.
Процес приготування
Перший крок — це зварити або запекти овочі. Далі бурячок потрібно залишити, аби він охолов. А після цього очистити овочі від шкірки та тоненько нарізати слайсами.
Яблучко треба помити, вилучити серцевину з насінням, очистити від шкірки і нарізати такими ж слайсами, як і бурячок.
РекламаДалі варто взяти плоску тарілку і почергово викладати на неї слайси буряка і яблука. Радимо брати білу тарілку, адже на ній салат виглядатиме дуже яскраво і привабливо. Не забудьте змастити хроном кожен із шарів. Але дивіться, щоб не переборщили з хроном, адже не всі полюбляють занадто пікантний смак.
Далі треба все трішки посолити, подрібнити зелень і посипати салат петрушкою та гарбузовим насінням. Далі полити лимонним соком, який і смаку додасть, і допоможе яблукам не почорніти. Насамкінець літній салат треба полити олією і смакувати.
Цей легкий салат можна подавати до столу або одразу, аби залишити його трохи настоятися, щоб буряк увібрав аромати інших інгредієнтів і вийшов ще більш насиченим.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що не можна класти в банку, коли маринуєте огірки чи помідори.