Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Корисний і смачний: як приготувати літній салат з буряка

Корисний і смачний: як приготувати літній салат з буряка

Якщо вам уже набридли прості салати з огірків та помідорів і хочеться скуштувати щось незвичне та смачне, то пропонуємо приготувати літній салат з буряка. До речі, це салат без майонезу.

Рецепт опублікував український кулінар Євген Клопотенко. Він доволі простий, але повірте, що смак буде незабутнім. Такий салат з буряком чудово доповнить м’ясні страви і смакуватиме і вам, і гостям. І ні, йдеться не про тертий буряк або вінігрет, який зазвичай готують у холодну пору року. Це рецепт літнього салату з буряка та яблука.

ВІДЕО ДНЯ

Однак спочатку треба вибрати солодкі бурячки. Вони повинні мати насичений колір. Для приготування цієї страви буряк можна або попередньо відварити, або запекти в духовці. Досвідчені кулінари кажуть, що запечений буряк матиме більш глибокий смак. Але це вже на ваш вибір.

Читайте також:
Легкі літні салати з огірків: ТОП-3 рецепти
Реклама

Літній салат з буряка — рецепт

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 невеликі відварені або запечені бурячки;
  • 1 ч. л. білого хрону;
  • пів ст. л. лимонного соку;
  • 1 велике яблуко;
  • 2 ст. л. олії соняшникової;
  • кілька гілочок петрушки;
  • жменька гарбузового насіння.
Реклама

Процес приготування

Перший крок — це зварити або запекти овочі. Далі бурячок потрібно залишити, аби він охолов. А після цього очистити овочі від шкірки та тоненько нарізати слайсами.

Яблучко треба помити, вилучити серцевину з насінням, очистити від шкірки і нарізати такими ж слайсами, як і бурячок.

Реклама

Далі варто взяти плоску тарілку і почергово викладати на неї слайси буряка і яблука. Радимо брати білу тарілку, адже на ній салат виглядатиме дуже яскраво і привабливо. Не забудьте змастити хроном кожен із шарів. Але дивіться, щоб не переборщили з хроном, адже не всі полюбляють занадто пікантний смак.

Далі треба все трішки посолити, подрібнити зелень і посипати салат петрушкою та гарбузовим насінням. Далі полити лимонним соком, який і смаку додасть, і допоможе яблукам не почорніти. Насамкінець літній салат треба полити олією і смакувати.

Цей легкий салат можна подавати до столу або одразу, аби залишити його трохи настоятися, щоб буряк увібрав аромати інших інгредієнтів і вийшов ще більш насиченим.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що не можна класти в банку, коли маринуєте огірки чи помідори.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно