Чи можна заморозити кабачки на зиму та як правильно їх зберігати

Заморозити кабачки на зиму можна, але тільки молоді. Старіші овочі не годяться для цього, їхня загрубіла шкіра після заморожування взагалі стане «дубовою».
Дехто заморожує молоді кабачки цілими, але кулінари все ж радять нарізати їх кружечками чи кубиками. Так буде проморожена серединка, тому вони краще зберігатимуться.
ВІДЕО ДНЯЯкщо кружечками і кубиками, то радять бланшувати і заморожувати у два етапи.
РекламаЗаморожування нарізаних кабачків
Кабачки потрібно ретельно помити та нарізати кружальцями товщиною не менше 0,7 см. Закип’ятити воду, опустити в неї кабачки на 2-3 хвилини. Потім відкинути їх на друшляк разом з окропом, після чого перекласти в глибоку миску та залити холодною (бажано крижаною) водою.
Після охолодження знову злити воду, викласти кабачки на паперовий рушник і дати їм повністю висохнути.
РекламаДалі варто розкласти кружечки на плоскій тарілці, застеленій харчовою плівкою, і поставити в морозильну камеру на 3-4 години. Після цього перекласти заморожені кабачки в контейнер або пакет для зберігання.
Перед цим видання розповідало, що буде, якщо вживати кабачки часто.