Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чи можна заморозити кабачки на зиму та як правильно їх зберігати

Чи можна заморозити кабачки на зиму та як правильно їх зберігати
Фото: Depositphotos

Заморозити кабачки на зиму можна, але тільки молоді. Старіші овочі не годяться для цього, їхня загрубіла шкіра після заморожування взагалі стане «дубовою».

Дехто заморожує молоді кабачки цілими, але кулінари все ж радять нарізати їх кружечками чи кубиками. Так буде проморожена серединка, тому вони краще зберігатимуться.

ВІДЕО ДНЯ

Якщо кружечками і кубиками, то радять бланшувати і заморожувати у два етапи.

Читайте також:
Кому вживати кабачки не рекомендують через один їхній особливий ефект
Реклама

Заморожування нарізаних кабачків

Кабачки потрібно ретельно помити та нарізати кружальцями товщиною не менше 0,7 см. Закип’ятити воду, опустити в неї кабачки на 2-3 хвилини. Потім відкинути їх на друшляк разом з окропом, після чого перекласти в глибоку миску та залити холодною (бажано крижаною) водою.

Після охолодження знову злити воду, викласти кабачки на паперовий рушник і дати їм повністю висохнути.

Реклама

Далі варто розкласти кружечки на плоскій тарілці, застеленій харчовою плівкою, і поставити в морозильну камеру на 3-4 години. Після цього перекласти заморожені кабачки в контейнер або пакет для зберігання.

Перед цим видання розповідало, що буде, якщо вживати кабачки часто.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно