Кому вживати кабачки не рекомендують через один їхній особливий ефект

Кабачки — це низькокалорійні овочі, багаті на клітковину, вітаміни групи B, вітамін С, калій і антиоксиданти. Вони мають неабияку користь, але й кілька протипоказань.
Кабачки сприяють покращенню травлення, очищенню організму, підтримці здоров’я серцево-судинної системи та м’якому виведенню зайвої рідини.
ВІДЕО ДНЯЗавдяки легкості в засвоєнні та нейтральному смаку кабачки часто використовуються в дієтичному харчуванні та підходять навіть дітям і людям з чутливим шлунком.
РекламаЧому не всі радять вживати кабачки
Попри безліч корисних властивостей, у деяких випадках варто виявити обережність із вживанням кабачків. Загалом цей овоч вважається безпечним, однак існують певні винятки.
Вони не дуже корисні для людей із захворюванням нирок. Оскільки кабачки мають сечогінну дію, людям із хворобами сечовидільної системи слід проконсультуватися з лікарем перед вживанням. Особливо обережними слід бути при наявності каменів у нирках або жовчному міхурі — в таких випадках кабачковий сік може бути шкідливим.
РекламаТакож потрібно мати на увазі, що завдяки високому вмісту клітковини, кабачки можуть посилити послаблювальний ефект. Людям, які страждають на діарею або мають схильність до неї, варто тимчасово виключити цей овоч з раціону.
Насамкінець нагадаємо рецепт маринованих кабачків на зиму.