Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мариновані кабачки на зиму: рецепт на 1 літрову банку

Кабачки на зиму - покроковий рецепт

Кабачки — це чудова закуска, яка гарно смакуватиме із м’ясними та рибними стравами. Тому публікуємо рецепт і розповідаємо, як приготувати мариновані кабачки на зиму.

Перш за все зазначимо, що найкраще обирати молоді кабачки невеликого розміру. Бажано, аби всередині не було великого насіння. Їх буде легше нарізати і вони помістяться у невеликі банки.

ВІДЕО ДНЯ

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • пів кг кабачків;
  • половинка солодкого перцю;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 лавровий лист;
  • пів чайної ложки коріандру;
  • 2 горошини чорного перцю;
  • 2 горошини духмяного перцю.
Реклама
Читайте також:
Чи можна заморозити кабачки на зиму та як правильно їх зберігати

Одразу зазначимо, що кількість інгредієнтів, зазначена у рецепті, розрахована на 1 літрову банку.

Реклама

Для приготування маринаду потрібно:

  • 1 л води;
  • 1 столова ложка солі;
  • 2 столова ложка білого цукру;
  • 3 столові ложки оцту столового 9%.

Мариновані кабачки на зиму — рецепт

Спочатку треба підготувати банки і кришки. Їх треба поставити стерилізувати. Далі потрібно підготувати овочі. Кабачок помити, зрізати хвостики і нарізати його кружальцями. Товщина має бути десь 5-7 мм. Потім треба помити і нарізати на великі шматки перець.

Реклама

У стерилізовану банку потрібно поставити ощичені зубчики часнику, коріандр, горошини перцю і лавровий лист. За бажанням, можна ще додати кріп або листя петрушки. Далі треба викласти кабачок і солодкий перець.

Наступний крок — зварити маринад. Для цього у каструлю треба влити воду, закип’ятити її, додати сіль, цукор і варити до повного розчинення. Коли сіль і цукор повністю розчиняться у воді, треба зняти каструлю з вогню і додати оцет.

Далі цим маринадом потрібно залити кабачки. Врахуйте, що маринад має повністю покривати овочі в банці. Далі банку з кабачками треба простерилізувати впродовж 15 хвилин. А потім дістати її і закатати кришку. І все, кабачки на зиму готові.

Нагадаємо, раніше видання пояснювало, що не можна класти в банку, щоб не зіпсувати всю консервацію.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно