Мариновані кабачки на зиму: рецепт на 1 літрову банку

Кабачки — це чудова закуска, яка гарно смакуватиме із м’ясними та рибними стравами. Тому публікуємо рецепт і розповідаємо, як приготувати мариновані кабачки на зиму.
Перш за все зазначимо, що найкраще обирати молоді кабачки невеликого розміру. Бажано, аби всередині не було великого насіння. Їх буде легше нарізати і вони помістяться у невеликі банки.
ВІДЕО ДНЯДля приготування потрібні такі інгредієнти:
- пів кг кабачків;
- половинка солодкого перцю;
- 2-3 зубчики часнику;
- 1 лавровий лист;
- пів чайної ложки коріандру;
- 2 горошини чорного перцю;
- 2 горошини духмяного перцю.
Одразу зазначимо, що кількість інгредієнтів, зазначена у рецепті, розрахована на 1 літрову банку.
РекламаДля приготування маринаду потрібно:
- 1 л води;
- 1 столова ложка солі;
- 2 столова ложка білого цукру;
- 3 столові ложки оцту столового 9%.
Мариновані кабачки на зиму — рецепт
Спочатку треба підготувати банки і кришки. Їх треба поставити стерилізувати. Далі потрібно підготувати овочі. Кабачок помити, зрізати хвостики і нарізати його кружальцями. Товщина має бути десь 5-7 мм. Потім треба помити і нарізати на великі шматки перець.
РекламаУ стерилізовану банку потрібно поставити ощичені зубчики часнику, коріандр, горошини перцю і лавровий лист. За бажанням, можна ще додати кріп або листя петрушки. Далі треба викласти кабачок і солодкий перець.
Наступний крок — зварити маринад. Для цього у каструлю треба влити воду, закип’ятити її, додати сіль, цукор і варити до повного розчинення. Коли сіль і цукор повністю розчиняться у воді, треба зняти каструлю з вогню і додати оцет.
Далі цим маринадом потрібно залити кабачки. Врахуйте, що маринад має повністю покривати овочі в банці. Далі банку з кабачками треба простерилізувати впродовж 15 хвилин. А потім дістати її і закатати кришку. І все, кабачки на зиму готові.
Нагадаємо, раніше видання пояснювало, що не можна класти в банку, щоб не зіпсувати всю консервацію.