Борщова заправка на зиму з томатною пастою: простий рецепт

Розповідаємо, як приготувати борщову заправку і ділимось простим рецептом.
Чи не найпопулярнішою українською стравою є борщ. А для того, аби борщ швидше приготувати і навіть у холодну пору року відчути насичений смак бурячка, варто зробити борщову заправку на зиму. Це значно полегшить приготування страви, адже потрібно буде лише відкрити банку і додати заправку у бульйон.
ВІДЕО ДНЯЯк зазначає знаний український кулінар Євген Клопотенко, приготування борщової заправки займе приблизно 2, 5 години. Але у результаті ви отримаєте 15 півлітрових банок заправки. Варто брати саме такі баночки, бо це зручно, адже такої банки вистачить на приготування каструлі борщу.
РекламаДля приготування знадобляться такі інгредієнти:
- буряк — 3 кг;
- ріпчаста цибуля — 1,5 кг;
- морква — 1,8 кг;
- томатна паста — 600 г;
- вода — 3 літри;
- соняшникова олія — 900 мл;
- часник — 18 зубчиків;
- лавровий лист — 15 листочків;
- сіль — 6 столових ложок;
- цукор — 6 столових ложок;
- перець горошком — приблизно 40-45 горошин;
- столовий оцет 9% — 18 столових ложок.
Борщова заправка на зиму: простий рецепт
Спочатку треба помити та почистити всі овочі. Буряк і моркву треба натерти на крупній терці або нарізати соломкою. Цибулю потрібно нарізати кубиками. У велику каструлю налити 900 мл олії та розігріти її. А далі додати нарізані овочі і тушкувати близько 15 хвилин.
До овочів слід додати томатну пасту, добре все перемішати і тушкувати ще 5-7 хвилин. Наступний крок — обережно влити у каструлю воду, додати сіль, цукор, перець горошком і лаврові листки. Добре все перемішайте. Усе це треба тушкувати ще 10 хвилин, помішуючи. Поки овочі тушкуються, ви маєте час простерилізувати банки.
Через 10 хвилин додайте у каструлю зубчики часнику і оцет. Знову перемішайте і тушкуйте ще 6 хвилин. Готову борщову заправку розкладіть по банкам і закрутіть кришками. Зберігайте заготовки у темному і прохолодному місці.
Це рецепт борщової заправки з томатною пастою, без помідорів і перцю. Але можна замінити томатну пасту помідорами і додати ще перець. Це вже залежить від ваших смакових вподобань. І так, і так вийде дуже смачно.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, що не можна класти в банку, щоб не зіпсувати всю консервацію.