Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Огірки з морквою по-корейськи на зиму: рецепт по-новому — у соку

Огірки з морквою по-корейськи на зиму: рецепт по-новому — у соку
Фото: Смачного

Гострі овочеві закуски мають популярність, особливо в холодну пору року, коли хочеться чогось пікантного та ароматного.

Одним із таких універсальних варіантів є огірки по-корейськи. Це хрусткий салат із приємною гостринкою, який чудово поєднується з м’ясними чи рибними стравами.

ВІДЕО ДНЯ

Ця закуска не лише смакує добре одразу після приготування, а й чудово зберігається взимку. Особливо вдалим моментом для її приготування є серпень, адже саме зараз на ринку багато свіжих, молодих огірків.

Інгредієнти:

Реклама
  • огірки — 2 кілограми,
  • морква — 5 штук,
  • часник — 5 зубчиків,
  • цукор — 100 грамів,
  • сіль — 50 грамів,
  • оцет (9%) — 100 мл,
  • соняшникова олія — 100 г,
  • паприка — 1 чайна ложка,
  • дрібка меленого перцю.

Рецепт огірків з морквою по корейський

  1. Спочатку огірки слід замочити в холодній воді на кілька годин. Це допоможе зберегти їхню хрусткість і прибрати гіркоту.
  2. Моркву натріть на спеціальній тертці для корейської моркви або наріжте тонкою соломкою. Злегка примніть її руками, щоб вона стала м’якішою.
  3. Огірки наріжте довгими тонкими шматочками. Перемішайте їх з морквою у великій мисці або каструлі.
  4. В окремій ємності змішайте подрібнений часник, цукор, сіль і спеції. За бажанням можна використати готову приправу для моркви по-корейськи (близько 20 грамів). Додайте оцет і соняшникову олію, ретельно перемішайте. Залийте отриманою сумішшю овочі й залиште їх маринуватися на 1,5 години. За цей час вони пустять сік.
  5. Підготуйте банки — ретельно простерилізуйте їх разом із кришками. Розкладіть овочі по баночках, зверху залийте соком, що виділився. Поставте банки у велику каструлю з гарячою водою (вона має покривати приблизно 2/3 висоти банок) і кип’ятіть протягом 15 хвилин.
Реклама

Після охолодження заготовки можна зберігати в темному прохолодному місці.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно