Огірки з морквою по-корейськи на зиму: рецепт по-новому — у соку

Гострі овочеві закуски мають популярність, особливо в холодну пору року, коли хочеться чогось пікантного та ароматного.
Одним із таких універсальних варіантів є огірки по-корейськи. Це хрусткий салат із приємною гостринкою, який чудово поєднується з м’ясними чи рибними стравами.
ВІДЕО ДНЯЦя закуска не лише смакує добре одразу після приготування, а й чудово зберігається взимку. Особливо вдалим моментом для її приготування є серпень, адже саме зараз на ринку багато свіжих, молодих огірків.
Інгредієнти:
Реклама- огірки — 2 кілограми,
- морква — 5 штук,
- часник — 5 зубчиків,
- цукор — 100 грамів,
- сіль — 50 грамів,
- оцет (9%) — 100 мл,
- соняшникова олія — 100 г,
- паприка — 1 чайна ложка,
- дрібка меленого перцю.
Рецепт огірків з морквою по корейський
- Спочатку огірки слід замочити в холодній воді на кілька годин. Це допоможе зберегти їхню хрусткість і прибрати гіркоту.
- Моркву натріть на спеціальній тертці для корейської моркви або наріжте тонкою соломкою. Злегка примніть її руками, щоб вона стала м’якішою.
- Огірки наріжте довгими тонкими шматочками. Перемішайте їх з морквою у великій мисці або каструлі.
- В окремій ємності змішайте подрібнений часник, цукор, сіль і спеції. За бажанням можна використати готову приправу для моркви по-корейськи (близько 20 грамів). Додайте оцет і соняшникову олію, ретельно перемішайте. Залийте отриманою сумішшю овочі й залиште їх маринуватися на 1,5 години. За цей час вони пустять сік.
- Підготуйте банки — ретельно простерилізуйте їх разом із кришками. Розкладіть овочі по баночках, зверху залийте соком, що виділився. Поставте банки у велику каструлю з гарячою водою (вона має покривати приблизно 2/3 висоти банок) і кип’ятіть протягом 15 хвилин.
Після охолодження заготовки можна зберігати в темному прохолодному місці.