Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Який рис обрати для голубців, щоб вони не розварились і вийшли смачними

Який рис обрати для голубців, щоб вони не розварились і вийшли смачними

Який рис обрати для голубців, щоб вони не розварились і вийшли смачними

Голубці — це та страва, без якої важко уявити собі святковий стіл в багатьох областях України. Але цю українську страву можна легко зіпсувати, якщо неправильно обрати рис. Адже саме від сорту рису залежить смак та вигляд голубців.

Перед тим, як готувати голубці, у багатьох виникає питання (особливо у тих, хто хоче приготувати цю страву вперше): який рис обрати для голубців? Адже видів рису є безліч і далеко не всі вони підходять для приготування традиційної української страви.

ВІДЕО ДНЯ

Звісно, дехто використовує ту крупу, яка є в нього вдома, а не купує спеціально рис для голубців. Але якщо ви бажаєте приготувати ідеальну страву і вразити цією смакотою і рідних, і гостей, то краще все ж правильно обрати крупу.

Читайте також:
Як правильно варити рис — покрокова інструкція для ідеального результату
Реклама

Для голубців найкраще підійде круглозернистий, а не довгий рис. Довгі сорти надто розсипчасті і вони краще підходять для плову. Натомість круглі сорти містять більше крохмалю, вони клейкіші і, відповідно, не розвалюються. До того ж, круглозернистий рис значно краще взаємодіє з фаршем.

Досвідчені кулінари переконані, що для голубців ідеально використовувати рис сортів арнаролі та арборіо. Ще чудово підійдуть такі сорти як віалоне та нано.

Не менш важливе питання — це скільки рису потрібно для голубців? Кулінари зазначають, що на кілограм фаршу треба одну або максимум півтори склянки рису. Або ж використовувати рис із фаршем у таких пропорціях — 1:3 відповідно.

Деякі господині перед тим, як змішувати начинку для голубців, трохи відварюють рис. А деякі залишають його сирим. Це вже залежить від вашого бажання та смакових уподобань. Але важливо у будь-якому випадку не переварити рис. Бо тоді смак голубців буде не таким ідеальним, як хотілося б.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, що можна приготувати за 10 хвилин без електроенергії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно