Який рис обрати для голубців, щоб вони не розварились і вийшли смачними

Голубці — це та страва, без якої важко уявити собі святковий стіл в багатьох областях України. Але цю українську страву можна легко зіпсувати, якщо неправильно обрати рис. Адже саме від сорту рису залежить смак та вигляд голубців.
Перед тим, як готувати голубці, у багатьох виникає питання (особливо у тих, хто хоче приготувати цю страву вперше): який рис обрати для голубців? Адже видів рису є безліч і далеко не всі вони підходять для приготування традиційної української страви.
ВІДЕО ДНЯЗвісно, дехто використовує ту крупу, яка є в нього вдома, а не купує спеціально рис для голубців. Але якщо ви бажаєте приготувати ідеальну страву і вразити цією смакотою і рідних, і гостей, то краще все ж правильно обрати крупу.
РекламаДля голубців найкраще підійде круглозернистий, а не довгий рис. Довгі сорти надто розсипчасті і вони краще підходять для плову. Натомість круглі сорти містять більше крохмалю, вони клейкіші і, відповідно, не розвалюються. До того ж, круглозернистий рис значно краще взаємодіє з фаршем.
Досвідчені кулінари переконані, що для голубців ідеально використовувати рис сортів арнаролі та арборіо. Ще чудово підійдуть такі сорти як віалоне та нано.
Не менш важливе питання — це скільки рису потрібно для голубців? Кулінари зазначають, що на кілограм фаршу треба одну або максимум півтори склянки рису. Або ж використовувати рис із фаршем у таких пропорціях — 1:3 відповідно.
Деякі господині перед тим, як змішувати начинку для голубців, трохи відварюють рис. А деякі залишають його сирим. Це вже залежить від вашого бажання та смакових уподобань. Але важливо у будь-якому випадку не переварити рис. Бо тоді смак голубців буде не таким ідеальним, як хотілося б.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, що можна приготувати за 10 хвилин без електроенергії.