Як приготувати мариновані опеньки на зиму та універсальний рецепт маринаду
У приготуванні маринованих опеньків головним є маринад. Саме від його смаку і залежить смачність популярної закуски. Подаємо універсальний рецепт приготування опеньків на зиму.
З початком грибного сезону восени особливо популярними стають рецепти маринованих опеньків. Це одна з найулюбленіших закусок, яку можна приготувати навіть без досвіду консервування.
ВІДЕО ДНЯПеред початком маринування гриби необхідно ретельно перебрати: видалити зіпсовані або пошкоджені екземпляри, а решту промити кілька разів під проточною водою. Важливо, щоб на них не залишилось листя та бруду.
РекламаЄ загальна порада — під час варіння варто додати у воду трохи лимонної кислоти. Це допоможе зберегти світлий колір грибів.
Інгредієнти:
- опеньки — 1 кілограм,
- вода — 1 літр,
- сіль — 2 столові ложки,
- цукор — 2 столові ложки,
- суміш перців горошком — 10-15 шт.,
- лавровий лист — 1 шт.,
- оцет — 75 грамів.
Рецепт, як приготувати мариновані опеньки
- Перебрані гриби потрібно промити у воді, змінюючи її тричі.
- Потім слід опустити опеньки в киплячу воду, довести до кипіння та варити 15 хвилин. Далі злити воду й знову промити гриби.
- Повторно залити гриби окропом і варити ще 30 хвилин. Після готовності відкинути на друшляк, щоб стекла вода.
- Готуємо маринад. У каструлю налийте 1 літр води, додайте сіль, цукор, перець, лавровий лист і оцет. Добре перемішайте. Доведіть маринад до кипіння, покладіть у нього гриби та варіть 15 хвилин. За потреби можна скоригувати смак, додавши сіль.
- Гарячі гриби разом із маринадом потрібно обережно розкласти по стерилізованих банках. Зазвичай із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно дві півлітрові банки.
- Закатати або щільно закрити кришками. Після охолодження банки перемістити в холодильник чи льох.
Раніше Євген Клопотенко розповів, як зробити картопляне пюре смачнішим.