Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як приготувати опеньки на сковорідці та скільки їх перед цим варити

Як приготувати опеньки на сковорідці та скільки їх перед цим варити

Як приготувати опеньки на сковорідці та скільки їх перед цим варити

Восени опеньки залишаються одними з найулюбленіших грибів для приготування. Публікуємо рецепт, як їх правильно посмажити.

Перед приготуванням важливо вміти відрізнити їстівні гриби від небезпечних двійників. У справжнього опенька на ніжці є характерне кільце, яке залишається після розриву білої плівки, що закривала капелюшок у молодих грибів.

ВІДЕО ДНЯ

У помилкових сірчаних опеньків таке кільце відсутнє, а сам гриб має неприємний запах і жовтувато-зеленуватий відтінок пластинок.

Читайте також:
Як приготувати мариновані опеньки на зиму та універсальний рецепт маринаду
Реклама

Підготовка грибів до смаження

Для смаження найкраще брати середні опеньки з розкритими капелюшками. Маленькі гриби краще залишити для маринування.

Відібрані гриби почистьте від лісового сміття, голок і землі. Зріжте нижню частину ніжки, залишивши тільки пружні капелюшки (молоді гриби можна залишати цілими). Промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк.

Готові до варіння опеньки. Фото Smak.menu
Готові до варіння опеньки. Фото Smak.menu

Залийте холодною водою, трохи посоліть і варіть близько 30 хвилин на середньому вогні, знімаючи пінку. Готові гриби відкиньте на друшляк і ще раз промийте холодною водою.

Рецепт смажених опеньків з овочами

Інгредієнти:

  • відварені опеньки — 500 г,
  • цибуля — 1 шт.,
  • морква — 1 шт.,
  • часник — 2 зубчики,
  • рослинна олія — для смаження,
  • сіль, перець, цукор — за смаком.

Приготування

  1. Моркву натріть на великій тертці, цибулю наріжте півкільцями, часник подрібніть.
  2. У сковороді розігрійте олію, додайте гриби та овочі.
  3. Посоліть, поперчіть, за бажанням додайте трохи цукру для балансу смаку.
  4. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи, приблизно 15 хвилин, поки опеньки не стануть золотистими.

Нагадаємо, на Закарпатті печуть незвичний хліб з картоплею, який не черствіє 3-4 дні. Видання вже опублікувало його рецепт.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно