Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 326 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Такі просять взагалі не вживати: які консерви та домашні заготовки вважають небезпечними

Такі просять взагалі не вживати: які консерви та домашні заготовки вважають небезпечними

Такі просять взагалі не вживати: які консерви та домашні заготовки вважають небезпечними
Фото: Freepik

Консервовані продукти зручні, адже вже готові до споживання. Та потрібно бути пильними, щоб не нашкодити здоров’ю. Для цього потрібно знати кілька базових правил їх споживання.

У Держпродспоживслужбі наголошують на правильності приготування та зберігання консервованих продуктів. Порушення технології може призвести до серйозного отруєння. Так само потрібно бути обачними з консервами, які придбані у магазинах чи ринках.

ВІДЕО ДНЯ

Небезпека може чатувати у різних видах консервації. Це може бути риба, м'ясо, овочі та гриби. Навіть до тих консервів, які продаються зі значним терміном придатності, потрібно обережно ставитись. Адже не завжди відомо, чи за належних умов їх зберігали.

Читайте також:
Дуже радять мати при собі під час відключень світла: чим запастись першочергово
Реклама

Бактерії, що викликають ботулізм, розмножуються у консервах саме через недотримання умов зберігання та транспортування. Неякісна підготовка продуктів перед консервацією також створює сприятливе середовище для розвитку небезпечних мікроорганізмів.

Як розпізнати небезпечні продукти

Експерти звертають увагу на те, що заражені продукти не завжди мають зовнішні ознаки псування. Їхній смак та колір можуть залишатися незмінними. Проте категорично заборонено вживати:

  • продукти з роздутих металевих консервів,
  • вміст банок зі здутими кришками,
  • нещільно закриті консерви,
  • продукти з незвичним або неприємним запахом,
  • консерви без характерного клацання при відкритті,
  • вміст банок із помутнінням, плівкою або бульбашками повітря.

Також не рекомендується споживати домашні заготовки, зроблені понад рік тому.

Раніше видання розповідало, які рибні консерви дійсно корисні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно