Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 327 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 16 500+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Призабутий салат на Новий рік, який колись був популярний, як олів’є: рецепт приготування

Призабутий салат на Новий рік, який колись був популярний, як олів’є: рецепт приготування

Призабутий салат на Новий рік, який колись був популярний, як олів’є: рецепт приготування
Фото: Главред

Новорічний стіл важко уявити без класичних салатів – олів’є, крабового чи оселедця під шубою. Водночас серед святкових страв був ще один улюбленець, про який з часом майже забули, – салат «Новорічний каприз».

Це проста, але вдала комбінація інгредієнтів, яка свого часу прикрашала багато святкових застіль.

ВІДЕО ДНЯ

Редакція видання «Главред» відшукала рецепт цього легендарного салату та пропонує знову згадати його смак. Рецептом поділилася кулінарна блогерка Gordynovskaya, яка нагадала, як легко відтворити цю страву вдома.

Для приготування салату знадобляться куряче філе або шинка (300 грамів), два великі свіжі чи мариновані огірки, два яйця, 200 грамів консервованої кукурудзи, 150 грамів хліба для сухариків, дві столові ложки олії, один зубчик часнику, сіль за смаком та 3-4 столові ложки майонезу або улюбленого соусу.

Реклама
Читайте також:
Стане зіркою святкового столу: оригінальний салат на Новий рік 2026

Спочатку куряче філе та яйця відварюють до готовності, після чого нарізають невеликими кубиками. Огірки шаткують тонкою соломкою, а з кукурудзи зливають зайву рідину.

Для домашніх сухариків хліб нарізають кубиками, додають олію, сіль і подрібнений часник, ретельно перемішують та запікають у духовці при температурі 190 градусів протягом 15-20 хвилин – до утворення хрумкої скоринки.

Коли всі інгредієнти підготовлені, м’ясо, огірки, яйця та кукурудзу з’єднують у глибокій мисці, додають заправку й обережно перемішують. Безпосередньо перед подачею до салату додають сухарики та ще раз швидко перемішують.

Салат «Новорічний каприз» виходить ситним, хрумким і водночас ніжним.

Раніше видання публікувало інформацію, яких назв напоїв в Україні більше не буде.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно