Призабутий салат на Новий рік, який колись був популярний, як олів’є: рецепт приготування
Новорічний стіл важко уявити без класичних салатів – олів’є, крабового чи оселедця під шубою. Водночас серед святкових страв був ще один улюбленець, про який з часом майже забули, – салат «Новорічний каприз».
Це проста, але вдала комбінація інгредієнтів, яка свого часу прикрашала багато святкових застіль.
ВІДЕО ДНЯРедакція видання «Главред» відшукала рецепт цього легендарного салату та пропонує знову згадати його смак. Рецептом поділилася кулінарна блогерка Gordynovskaya, яка нагадала, як легко відтворити цю страву вдома.
Для приготування салату знадобляться куряче філе або шинка (300 грамів), два великі свіжі чи мариновані огірки, два яйця, 200 грамів консервованої кукурудзи, 150 грамів хліба для сухариків, дві столові ложки олії, один зубчик часнику, сіль за смаком та 3-4 столові ложки майонезу або улюбленого соусу.
РекламаСпочатку куряче філе та яйця відварюють до готовності, після чого нарізають невеликими кубиками. Огірки шаткують тонкою соломкою, а з кукурудзи зливають зайву рідину.
Для домашніх сухариків хліб нарізають кубиками, додають олію, сіль і подрібнений часник, ретельно перемішують та запікають у духовці при температурі 190 градусів протягом 15-20 хвилин – до утворення хрумкої скоринки.
Коли всі інгредієнти підготовлені, м’ясо, огірки, яйця та кукурудзу з’єднують у глибокій мисці, додають заправку й обережно перемішують. Безпосередньо перед подачею до салату додають сухарики та ще раз швидко перемішують.
Салат «Новорічний каприз» виходить ситним, хрумким і водночас ніжним.
Раніше видання публікувало інформацію, яких назв напоїв в Україні більше не буде.