Мариновані огірки на зиму: швидкий рецепт на літрову банку
Мариновані огірки, мабуть, найпопулярніший вид консервування. Подаємо рецепт на літрову банку, скільки потрібно класти інгредієнтів.
Чому саме ми говоримо про 1 літрову банку? Річ в тім, що це дуже зручно. Зимою часто виникає бажання скушувати огірки. І якраз фасування в літрові ємності є дуже зручним. Адже за раз сім’я може з’їсти продукт й не потрібно буде відкладати в холодильник залишки (як це може статися з 1,5 чи 3 літровими банками).
Рецепт хрустких маринованих огірків опублікувала господиня Лілія Цвіт. Вона каже, що готує такі огірочки вже багато років. Завжди виходять дуже смачні, хрусткі із кисло-солодким ароматом.
Мариновані огірки рецепт на 1 літрову банку
Перед приготуванням гарно помийте банки. Також зверніть увагу, щоб не було тріщин.
На дно літрової банки покладіть:
- суцвіття кропу — 1 шт.,
- лавровий лист — 1 шт.,
- часник — 4 зубчики,
- 3 горошини духм’яного перцю,
- буквально трішки кореня хрону,
- дрібку коріандру,
- пелюстки гвоздики,
- половину чайної ложки зерен гірчиці.
Для маринаду з розрахунку на літрову банку нам знадобиться:
- одна столова ложка солі,
- одна столова ложка цукру,
- дві столові ложки оцту.
Рецепт маринованих огірків
Ліля Цвіт рекомендує перед консервацією замочити на 2 години огірки у воді. Так вони будуть більш хрусткими. Також господиня радить зрізати кінчики огірків, щоб уникнути гіркоти.
Запропонований рецепт ще і хороший тим, що наперед готувати маринад не потрібно. Це є практично й економить час. Потрібно лише все скласти в банки.
Коли інгредієнти складені, залийте все кип’яченою водою. Далі прикрийте банки кришками й поставте стерилізуватись (10 хвилин з моменту закипання).
Опісля закрутіть, трохи збовтайте (щоб добре розчинилися сіль і цукор), переверніть верх дном та залиште на добу.
Нижче поданий відеорецепт маринованих огірків на зиму, з розрахунку на 1 літрову банку.
Раніше видання давало поради, як замаринувати кабачки.