Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Борщова заправка на зиму: простий рецепт приготування

Літо — це період, коли завбачливі господині та господарі консервують овочі та фрукти. Ділимось рецептом приготування борщової заправки.

Чимало українців роблять борщову заправку на зиму, адже борщ — національна українська страва, яку готують в різних куточках країни. Рецептів приготування є безліч. Ми ж розповімо про один із найпростіших на 3 кг буряка.

Таку заправку легко приготувати. Знадобиться 3 кг буряка, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 1 кг солодкого перцю та 1 кг помідорів. Також для приготування потрібні 3 столові ложки солі, склянка цукру, склянка рослинної олії і 125 мл 9% оцту.

Для початку овочі потрібно помити почистити. Буряк та моркву треба натерти на великій тертці, цибулю та помідори порізати напівкільцями або ж дрібніше (залежить від розміру овочів), а перець нарізати смужками.

Читайте також:
Скільки хвилин варити кукурудзу, щоб вона була ідеально приготованою

Далі до овочів треба додати спеції, олію та оцет і добряче все перемішати. Після цього покласти на маленький вогонь доки овочі пустять сік. Далі потрібно додати вогню і варити борщову заправку впродовж 25-30 хвилин.

Потім викласти заправку в заздалегідь підготовлені стерильні банки і закатати. Варто брати невеликі банки, аби в одній ємкості була порція заправки для приготування однієї каструлі борщу.

Нагадаємо, раніше видання давало поради, як маринувати огірки на зиму.