Саме зараз його сезон: вчені назвали продукт, який дуже корисний для очей
Саме зараз триває сезон винограду. Його плоди, як заявляє вчений із Сінгапура, є дуже корисними для здоров’я очей.
У Сінгапурі під керівництвом професора Вейлі Ху було проведено дослідження, яке покликане вивчити позитивні властивості винограду на здоров’я очей.
Згідно з результатами дослідження, виноград містить дієтичні антиоксиданти, які можуть допомогти зменшити окислювальний стрес та інгібувати утворення продуктів глікування, що позитивно впливає на сітківку ока.
У дослідженні взяли участь 34 людини, яким давали їсти 1,5 чашки ягід щодня протягом 16 тижнів.
Ті, хто вживав виноград, відзначали значне збільшення оптичної щільності макулярного пігменту (MPOD), а також антиоксидантної здатності плазми та загального вмісту фенолів порівняно з тими, хто приймав плацебо.
Крім того, люди, які споживали виноград, мали менше шкідливих кінцевих продуктів глікування в організмі.
Але є й інший момент, на який потрібно зважити під час вживання винограду. Попри великий вміст корисних речовин, він є калорійним та має суттєвий вміст цукру. Тому для людей із зайвою вагою, а також цукровим діабетом, у великих дозах він буде шкідливим.
Також в окремих випадках його вживання призводить до алергічної реакції, тому також варто звернути увагу на цей факт та вживати помірні порції.
Раніше видання інформувало, які овочі потрібно їсти саме тепер, щоб наситити організм корисними речовинами перед холодами.