Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Швидка кутя на Різдво: спрощений рецепт приготування

Кутя готується на Святвечір і вважається головною стравою на столі. Рецепт куті передбачає досить тривале приготування, але в нашому випадку є можливість пришвидшити процес приготування.

Головним інгредієнтом страви є пшениця. І ось якщо брати очищену (ще можна зустріти назву шліфовану), то процес приготування прискориться у рази.

Відразу зазначимо, що це не класичний рецепт куті, а трохи перероблений для швидшого приготування.

Читайте також:
Які пісні страви готують на Святвечір: що має бути на столі

З чого готується кутя:

  • 1 склянка (200 грамів) пшениці очищеної,
  • близько 200 грамів сухофруктів,
  • мак — 100 грамів,
  • родзинки — 100 грамів,
  • волоські горіхи,
  • мед — 1 чайна ложка,
  • дрібка солі.

Швидка кутя рецепт

  1. Влийте 2 склянки води в каструлю, посоліть та хай закипить. Далі вкиньте шліфовану пшеницю, варити її потрібно лише 20 хвилин.
  2. Паралельно в іншій каструлі зваріть компот із сухофруктів. Так само влийте 2 склянки води та вкиньте сухофрукти. Варити потрібно до 15 хвилин.
  3. Залийте окропом родзинки, хай настояться 15 хвилин. Далі злийте воду.
  4. Мак потрібно помолоти.
  5. Горіхи перекрутіть у блендері.
  6. Компот потрібно остудити у склянці та розчинити в ньому мед. Далі влийте його у кутю, додайте горіхи, мак, родзинки та все гарно вимішайте.
  7. Можете відразу подавати на стіл.

Рецепти 12 страв на Святвечір видання підготувало раніше. Там покроково розписано, як готувати пісні наїдки.