Рецепт, як за 10 хвилин приготувати плавлений сир вдома
Плавлений сир вдома приготувати доволі просто, а смак його нічим не гірший за магазинний плавлений сирок. Подаємо рецепт цієї смачної намазки на хліб.
На YouTube-каналі «Смачне життя» подали рецепт, як приготувати плавлений сир в домашніх умовах. Авторка зазначає, що для цього потрібно орієнтовно 10 хвилин, ну ще кілька хвилин на підготовку продуктів. Сирок відмінно смакуватиме у якості намазки на хліб.
Для його приготування нам знадобляться такі інгредієнти:
- сир домашній або магазинний (чим жирніший, тим краще) — 350 грамів,
- жирне коров’яче молоко — 60 мл,
- вершкове масло — 80 грамів,
- 1 куряче яйце,
- сіль — пів чайної ложки,
- цукор — пів чайної ложки,
- сода — 1 чайна ложка.
Плавлений сир вдома
- У миску викладіть сир, вбийте яйце, додайте молоко, сіль, соду та цукор.
- Розтопіть масло й також влийте у сир.
- Перекрутіть все блендером або вимішайте виделкою до однорідної маси (блендером буде краще, оскільки залишиться менше грудочок).
- Цю суміш поставте на малий вогонь та постійно перемішуйте. Сир буквально на очах почне плавитись.
- Суміш потрібно тримати на вогні до того часу, поки не розтопляться всі грудочки (це орієнтовно 10 хвилин).
- Вилийте плавлений домашній сир у ємність (пластиковий контейнер чи банку) та залиште до остигання (у холодильних ставити не потрібно).
- Подавайте з хлібом.
Авторка рецепта каже, що такий домашній плавлений сир можна готувати з додаванням, сушеного часнику, кропу, зеленню, грибів або інших добавок.
Цікавим буде до читання і рецепт легкої закуски, якщо раптом прийшли гості.