Які страви мають бути на столі на Хрещенський Святвечір
Навечір’я Богоявлення або ж Хрещенський Святвечір — дуже важлива подія у житті вірників. Розповідаємо, які страви ставлять на стіл в цей день.
Оскільки цього дня дотримуються посту, то всі страви мають бути пісними. Меню трохи відрізняється від того що кладуть на різдвяний Святвечір.
Головною стравою є кутя, але на цей раз — «голодна». Видання вже публікувало, як її приготувати та розповідало, чим вона відрізняється від «багатої» та «щедрої».
Так само на стіл подаю узвар. Варять його із сушених сухофруктів, здебільшого яблук та груш.
Читайте також:
Інші страви на Хрещенський Святвечір
- Пісний борщ, а в деяких регіонах України до столу подають грибну поливку.
- Навечір’я Богоявлення не обходиться також без вареників. Їх можна подавати з картоплею, картоплею та грибами або ж капустою.
- Ставлять на стіл ще пісні голубці, смажені гриби з цибулею та щось солодке (здебільшого пісні пампушки чи солодкі закарпатські фанки).
Дехто ставить на стіл і рибні страви. Але загалом дотримуються правила, щоб було 7 чи 9 страв. Такий давній звичай.