Великдень 2024: простий рецепт солодкої паски, яка вдається завжди
Великодній стіл неможливо уявити без смачної паски. Дехто вирішує її купити, а дехто шукає рецепт паски і готує її власноруч.
Розповімо рецепт солодкої паски, яка вийде неймовірно пухкою та ароматною. Таку випічку також можна буде гарно прикрасити.
Для початку зазначимо, що пекти паски слід у хорошому настрої і з чистими помислами. Насамперед треба підготувати інгредієнти. Для рецепта паски знадобляться:
- 1 кг борошна;
- 50 г дріжджів або 10 г сухих дріжджів;
- 6 яєць;
- 200 г вершкового масла;
- 500 мл молока
- 300 г цукру;
- пів чайної ложки ваніліну;
- 300 г родзинок.
Переходимо до приготування великодньої випічки. Спочатку треба підігріти молоко і розчинити у ньому дріжджі. Далі додати 500 г борошна і ретельно розмішати. Потім треба прикрити ємність із опарою рушником або ж харчовою плівкою і залишити хоча б на 30 хвилин у теплому місці. Коли опара збільшиться вдвічі, тоді з нею можна працювати далі.
Поки опара стоїть в теплому місці, треба відокремити жовтки від білків. До білків треба додати дрібку солі і збити їх в стійку піну. А от яєчні жовтки потрібно збити з цукром.
Коли опара підійшла, до неї слід додати збиті жовтки і перемішати. Далі додати розтоплене масло і знову добре перемішати. Потім треба додати збиті білки, ванілін та решту борошна. Потрібно замісити тісто і залишити його у тепленькому місці приблизно на годину.
Родзинки треба замочити, вимити і добре обсушити. Коли тісто на паску зросте вдвічі, до нього можна додати родзинки і гарно все перемішати. Після цього знову поставити тісто в тепле місце. Коли воно ще раз підніметься, то тісто треба розкласти у форми, заздалегідь змащені маслом. Але максимум на половину форми, адже тісто треба залишити на 15-20 хв у формі, щоб воно знову підійшло.
Після цього можна ставити паски випікатися у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати паски треба впродовж 35-40 хв. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки.
Поки солодкі паски випікаються, є час зробити глазур. Для цього знадобляться 2 яєчні білки та 100 г цукру. Аби приготувати глазур, треба збити білки з дрібкою солі, додаючи потрохи цукор. Коли паски спеклися і охололи, можна наносити на них глазур. Далі, на ваш смак, можна ще прикрасити пасочки різними кондитерськими присипками чи їстівними квіточками. Або ж залишити просто так.
Нагадаємо, раніше видання опублікувало ще один легкий рецепт паски.