Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сирна запіканка на Великдень 2024: простий рецепт смачної страви

Рецепт сирної запіканки на Пасху

Щороку чи не кожна українська родина готується до світлого свята Пасхи. У 2024 році католицький Великдень відзначатимуть 31 березня, а православний — 5 травня.

Напередодні свята господині готують традиційні смаколики, серед яких обовʼязково є паска, писанки. Але великодній стіл важко уявити без ще однієї страви — сирної запіканки.

ВІДЕО ДНЯ

Тому подаємо рецепт неймовірно смачної сирної запіканки на Великдень. Для початку треба підготувати всі інгредієнти, які знадобляться для приготування страви. Вам знадобиться:

  • 1 кг домашнього сиру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 5 столових ложок манної крупи;
  • 5 яєць;
  • 1 стакан цукру;
  • ваніль;
  • родзинка, цукати або курага.
Реклама
Читайте також:
Що символізують кольори на великодніх писанках

Далі можна переходити до приготування. Насправді, рецепт приготування сирної запіканки на Великдень дуже простий. Спочатку треба збити яйця разом із цукром. Далі потрібно перетерти через сито сир і додати його у яєчну суміш. Туди ж слід додати розтоплене масло, ванільний цукор та манну крупу.

Реклама

Потім треба додати у суміш родзинки або курагу. Але це вже на ваш смак. Можна обійтись і без цього. Сирна запіканка і так вийде дуже смачною. Все це слід добре перемішати.

Наступний крок — це змастити форму для запікання маслом і влити у форму отриману суміш. Запікати сир треба близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Коли сирна запіканка буде готова, не поспішайте одразу діставати її із форми. Спочатку треба, аби вона охолола і лише після цього можна виймати запіканку з форми. Перед тим, як подавати її на пасхальний стіл, сирну запіканку можна присипати цукровою пудрою або ж прикрасити на ваш смак.

Реклама

Нагадаємо, раніше видання опублікувало легкий рецепт паски на Великдень.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно