М’ясо буде соковитим і смачним: рецепти маринаду для шашлику
Щороку із приходом весни розпочинається сезон пікніків. І, здебільшого, пікніки не обходяться без приготування шашлику. Особливо на травневі свята.
Проте важливо не лише добре посмажити м’ясо, але і файно замаринувати його напередодні. Рецептів маринаду для шашлику в інтернеті є купа. Ми ж сьогодні зупинимось на 2 рецептах маринаду, які зроблять м’ясо більш соковитим та смачним.
Маринад для шашлику із мінеральною водою
Для приготування такого маринаду вам знадобляться:
- 1 л мінеральної води;
- 5 зубчиків часнику;
- 500 г цибулі;
- 1,5 столової ложки меленої паприки;
- 2 столові ложки рослинної олії;
- сіль і перець за смаком.
Шматки м’яса потрібно поставити у глибоку миску. Далі додати до м’яса цибулю, нарізану кільцями. Потім додати спеції і добре перемішати. Останній штрих — влити олію і мінеральну воду. У такому маринаді м’ясо слід залишити щонайменше на 4 години. Можна і надовше, якщо є така можливість.
Медовий маринад для шашлику
Для приготування цього маринаду вам потрібні:
- 1 столова ложка меду;
- 1 столова ложка гірчиці;
- 2 зубчики часнику;
- 1 столова ложка соєвого соусу;
- 2 столові ложки олії;
- приправи для м’яса;
- сіль та перець за смаком.
Щоб приготувати маринад, змішайте у ємності мед, соєвий соус, олію, гірчицю, приправи для м’яса, сіль і перець. Далі за допомогою преса для часнику роздавіть часник, додайте до суміші і гарно перемішайте.
Після цього перемазайте нарізане м’ясо цим маринадом та поставте у прохолодне місце хоча б на 3 години. Можна і довше.
Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепт сирної запіканки на Великдень 2024.