Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Рецепт меду з кульбаби: секрети приготування

Весна — це час, коли можна готувати мед із кульбаб. Чимало українців знають про корисні властивості цієї рослини, тому здавна люди полюбляли робити мед із кульбаб.

Рецепт меду з кульбаби давній, але надзвичайно простий. Він не потребує багатьох інгредієнтів та процесів приготування. Розповімо детальніше рецепт цього цілющого смаколика.

Для приготування меду знадобляться:

  • свіжозрізані кульбаби — 300-500 штук;
  • цукор — близько 1 кілограма;
  • 300-500 мілілітрів води.

Спочатку кульбаби треба добре помити і відділити квіти від стебел. Потім потрібно залити кульбаби холодною водою і поставити варити. Кульбабу треба довести до кипіння і потім варити ще впродовж 2 годин.

Читайте також:
Сирна запіканка на Великдень 2024: простий рецепт смачної страви

Далі треба накрити друшлак марлею і помістити туди відварені кульбаби. Квіти треба добряче відтиснути, аби із них витік необхідний для меду сироп. Далі у сироп слід додати цукор, залежно від ваших смакових вподобань, і добре перемішати.

Потім поставити каструлю з сиропом на вогонь і кип’ятити, поки не вийде тягуча консистенція меду, приблизно впродовж 10 хвилин. Далі мед слід розлити у заздалегідь стерилізовані банки.

До речі, варто врахувати кілька моментів, перед тим, як збирати квіти для меду. По-перше, потрібно не зривати квіти, а зрізати їх. По-друге, слід обирати квіти, які ростуть далеко від автомобільних доріг, а не на узбіччях. По-третє, кульбаби треба збирати у найактивніший період цвітіння, бо тоді вони містять багато нектару.

Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепти маринаду для шашлику.