Рецепт меду з кульбаби: секрети приготування
Весна — це час, коли можна готувати мед із кульбаб. Чимало українців знають про корисні властивості цієї рослини, тому здавна люди полюбляли робити мед із кульбаб.
Рецепт меду з кульбаби давній, але надзвичайно простий. Він не потребує багатьох інгредієнтів та процесів приготування. Розповімо детальніше рецепт цього цілющого смаколика.
Для приготування меду знадобляться:
- свіжозрізані кульбаби — 300-500 штук;
- цукор — близько 1 кілограма;
- 300-500 мілілітрів води.
Спочатку кульбаби треба добре помити і відділити квіти від стебел. Потім потрібно залити кульбаби холодною водою і поставити варити. Кульбабу треба довести до кипіння і потім варити ще впродовж 2 годин.
Далі треба накрити друшлак марлею і помістити туди відварені кульбаби. Квіти треба добряче відтиснути, аби із них витік необхідний для меду сироп. Далі у сироп слід додати цукор, залежно від ваших смакових вподобань, і добре перемішати.
Потім поставити каструлю з сиропом на вогонь і кип’ятити, поки не вийде тягуча консистенція меду, приблизно впродовж 10 хвилин. Далі мед слід розлити у заздалегідь стерилізовані банки.
До речі, варто врахувати кілька моментів, перед тим, як збирати квіти для меду. По-перше, потрібно не зривати квіти, а зрізати їх. По-друге, слід обирати квіти, які ростуть далеко від автомобільних доріг, а не на узбіччях. По-третє, кульбаби треба збирати у найактивніший період цвітіння, бо тоді вони містять багато нектару.
Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепти маринаду для шашлику.