Великдень 2024: що треба додати до паски, щоб вона довго не черствіла
Одним із головних атрибутів Великодня є паска. Чимало господинь готують випічку самостійно і шкають рецепт паски, а не купують її в магазинах.
Але рецепт паски ми вже публікували раніше, тому зараз розповімо про те, що слід додати до паски, аби вона залишалась пухкою і довго не черствіла. Адже чимало українок печуть її за кілька днів до Великодня — у Чистий четвер.
Насамперед досвідчені господині зазначають, що для тіста треба використовувати борошно вищого ґатунку. Також є один лайфхак, щоб великодній хліб довго залишився свіжим — тісто можна додати вершкове масло.
Аби паска довго не черствіла, то під час приготування тісто треба кілька разів обминати руками, коли воно підходить. Таким чином тісто насичиться киснем. Дехто ще додає до тіста кілька крапель горілки, аби паска довше зберігалась свіжою.
Також дуже важливий сам процес випікання, адже треба слідкувати, щоб паска не пересушилась. Випікати трбе залежно від того, наскільки піднялось тісто, при температурі від 180 до 200 градусів.
Якщо ви ще не обрали рецепт паски на Великдень 2024, то пропонуємо скористатися цим рецептом.