Попереду Страсний тиждень: що приготувати пісне в цей час

Фото: Згенероване ШІ

Страсний тиждень — це особливий час для православних християн, час духовного очищення та підготовки до Великодня.

У ці дні віруючі дотримуються особливо суворого посту. Дехто вживає лише сирі овочі та фрукти, хліб і воду. Частина віруючих повністю відмовляються від їжі в Страсну п’ятницю, найскорботніший день тижня.

Важливо пам’ятати, що піст — це не лише обмеження в їжі, а й духовна практика, спрямована на очищення душі та єднання з Богом.

Пропонуємо одну просту пісну страву, яку можна приготувати у період Страсного посту.

Читайте також:
Пісне меню: чотири дуже прості пісні страви з картоплі

Пісний салат з авокадо та горіхами

Інгредієнти:

  • свіжий салат — 120 грамів,
  • авокадо — 1 шт.,
  • волоські горіхи — 30 грамів,
  • оливкова олія та трішки оцту — для заправки,
  • сіль.

Рецепт приготування дуже простий:

  1. Промийте салат під проточною водою та дрібно поріжте.
  2. Очистьте авокадо, вийміть кісточку, а м’якоть поріжте на невеликі кубики.
  3. Подрібність ножем горіхи.
  4. Змішайте у мисці салат, авокадо та горіхи. Заправте олією та оцтом (їх потрібно зовсім мало).
  5. Посоліть за смаком.

Раніше видання інформувало, що приготувати у Великий піст.