Простий рецепт паски з цукатами на Великдень 2024
Напередодні Великодня українці масово шукають в інтернеті рецепт паски. Це може бути рецепт солодкої паски чи класичної паски.
Також нерідко шукають рецепт паски Лілії Цвіт. Але сьогодні ми пропонуємо рецепт паски з цукатами. Ця випічка вийде пухкою, ароматною і неймовірно смачною.
Для приготування паски з цукатами потрібні такі інгредієнти:
- дріжджі — 60 г;
- молоко — 0,5 л;
- цукор — 400 г;
- масло — 200 г;
- яйця — 5 шт;
- цукати — 100 г;
- борошно — 1 кг;
- лимон — 1 шт;
- апельсин — 1 шт;
- ванільний цукор — 1 пакетик.
Спочатку треба приготувати опару. Для цього потрібно підігріти молоко до кімнатної температури, далі покришити в молоко дріжджі, додати 200 г цукру та 2 столові ложки борошна. Всю цю масу треба добряче перемішати, допоки не утвориться однорідна маса.
Далі опару треба накрити або рушником, або харчовою плівкою і поставити у тепле місце на 20-30 хвилин. Опара повинна збільшитися вдвічі.
А тим часом готуємо далі. Треба нарізати вершкове масло на дрібні шматочки і залишити, аби воно пом’якло. Цукати треба залити гарячою водою.
Далі слід відділити білки від жовтків і збити білки до густої пінки. А жовтки розтерти із 200 г цукру та ванільним цукром. Має утворитися пухкенька світла маса.
Коли опара збільшилась до потрібного розміру, її треба переставити у велику ємність, в якій будете місити тісто на паску. До пари треба додати масло та суміш із жовтків і цукру. Потім поступово додавати борошно і впродовж 20-30 хвилин вимішувати тісто. Коли ви це зробите, що тісто слід знову накрити рушником і залишити в теплому місці, аби воно підросло.
Тим часом займемось цукатами. Воду треба злити, промокнути цукати паперовою серветкою або рушником, а потім обваляти в борошні. Після цього на дрібненькій тертці треба натерти цедру апельсина і лимона.
Коли тісто підросло, до нього потрібно додати цедру цитрусових та цукати і вимісити тісто. Потім частинами додати збиті яєчні білки і обережно перемішати тісто руками. Далі знову залишити тісто підходити десь на 30 хвилин.
Поки тісто на паску підходить, треба змастити маслом форми, в яких будете випікати паски. Коли тісто підійшло, його треба розділити і викласти у змащені форми. Але врахуйте, що тісто має зайняти тільки половину форми, бо далі його треба знову залишити підростати. Але не можна, аби тісто зрівнялось із формою, бо інакше під час випікання паски можуть «втікати».
Випікати великодній хліб треба в розігрітій до 170 градусів духовці близько 40 хвилин. Але час може корегуватись, адже залежить від вашої духовки. Коли паски спеклися, то їх треба витягнути з духовки і залишити вистигати.
Далі, на власний смак, можете прикрасити паски. Це вже залежить від ваших уподобань та фантазії.
Нагадаємо, раніше ми публікували легкий рецепт класичної паски.