Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сезон спаржі стартував: яку просту траву з неї приготувати

Спаржа — це не тільки делікатесний овоч з гарним смаком, але й джерело вітамінів. Подаємо простий рецепт, яку страву можна приготувати зі спаржі.

Що може бути простішим, ніж спаржа на сковороді. Цей рецепт простий, швидкий і неймовірно смачний. Він чудово підходить для легкої вечері або гарніру до основної страви.

Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 400 грамів спаржі,
  • 1 столова ложка оливкової олії,
  • 1 зубчик часнику (подрібнений),
  • сіль та чорний мелений перець — за смаком,
  • 1 столова ложка вершкового масла (за бажанням),
  • тертий пармезан (за бажанням).
Читайте також:
Що швидко приготувати на сніданок: 10 ідей на будь-який смак

Рецепт спаржі на сковороді

  • Обріжте жорсткі кінці спаржі.
  • Розігрійте оливкову олію на сковороді на середньому вогні.
  • Додайте часник і готуйте, помішуючи, близько 30 секунд, до ароматного запаху.
  • Додайте спаржу і готуйте, помішуючи час від часу, 5-7 хвилин, або поки спаржа не стане м’якою.
  • Приправте сіллю та перцем за смаком.
  • За бажанням, додайте вершкове масло і тертий пармезан, перемішайте, щоб розплавити масло і рівномірно розподілити сир.
  • Зніміть з вогню і відразу подавайте.

До речі, існує багато варіацій цього простого рецепта. Наприклад, можна додати бекон. Потрібно його обсмажити до хрусткої скоринки, перш ніж додавати часник і спаржу. Ще є варіант з грибами, наприклад, використати печериці. Так само їх потрібно посмажити із часником, перед спаржею.

Раніше видання публікувало рецепти маринаду для шашлику.