Сезон спаржі стартував: яку просту траву з неї приготувати
Спаржа — це не тільки делікатесний овоч з гарним смаком, але й джерело вітамінів. Подаємо простий рецепт, яку страву можна приготувати зі спаржі.
Що може бути простішим, ніж спаржа на сковороді. Цей рецепт простий, швидкий і неймовірно смачний. Він чудово підходить для легкої вечері або гарніру до основної страви.
Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:
- 400 грамів спаржі,
- 1 столова ложка оливкової олії,
- 1 зубчик часнику (подрібнений),
- сіль та чорний мелений перець — за смаком,
- 1 столова ложка вершкового масла (за бажанням),
- тертий пармезан (за бажанням).
Читайте також:
Рецепт спаржі на сковороді
- Обріжте жорсткі кінці спаржі.
- Розігрійте оливкову олію на сковороді на середньому вогні.
- Додайте часник і готуйте, помішуючи, близько 30 секунд, до ароматного запаху.
- Додайте спаржу і готуйте, помішуючи час від часу, 5-7 хвилин, або поки спаржа не стане м’якою.
- Приправте сіллю та перцем за смаком.
- За бажанням, додайте вершкове масло і тертий пармезан, перемішайте, щоб розплавити масло і рівномірно розподілити сир.
- Зніміть з вогню і відразу подавайте.
До речі, існує багато варіацій цього простого рецепта. Наприклад, можна додати бекон. Потрібно його обсмажити до хрусткої скоринки, перш ніж додавати часник і спаржу. Ще є варіант з грибами, наприклад, використати печериці. Так само їх потрібно посмажити із часником, перед спаржею.
Раніше видання публікувало рецепти маринаду для шашлику.